Nieuws
Kweek Center Duivensport België: Bestel nu uw jonge duiven 2013!

31/12/2012 Ivan Willockx Categorie: Nieuws

Kweek Center Duivensport België Bred to perform! Bestel nu uw jonge duiven 2013!


Kweek Center Duivensport België
Bred to perform!

De titel laat niets te wensen over, de duiven van ons Kweek Center worden gekweekt om te presteren. Wij baseren ons niet op oude, papieren rassen, neen in ons Center kweken we de moderne sportduif! Zij moet aan de standaardwaarden voldoen, door specialisten gekeurd en enkel 1, 2 of 3 sterrenduiven mochten blijven! De resultaten liegen er ook niet om, we bewijzen op onze eigen hokken dat we wedijveren met de besten van België. Maar ook onze duiven op verschillende hokken in binnen- en buitenland presteren excellent!
Duivensport België is misschien niet het grootste Kweek Center van het land, wel het sterkst presterende.

 

SNELHEID:

Lismont: Niemand wist zo veel snelheidskampioenschappen te winnen dan Patrick Lismont uit Bekkevoort! Op nationaal vlak won hij werkelijk alles wat er te winnen valt, gouden ringen bezet met briljanten winnen was zijn hoofddoel geworden! We haalde een volledige ronde uit de beste kwekers, vele liefhebber lukten reeds met de Lismontduiven!

Vannederpelt: Deze duiven kunnen kopvliegen van 100 tot 500km. We haalde uit het allerbeste. Robin,de wereldkampioen snelheid, Zonnet, Argentina enz… Ze zijn enorm gegeerd deze Vannederpelt-duiven, gewoonweg omdat vele liefhebbers ermee slaagden!

 

HALVE FOND:

Engels: De duiven van Jos en Jules Engels in Putte behoeven natuurlijk geen betoog meer. De “231” heeft zijn stempel gedrukt op het hok in Putte maar ook op de nationale en internationale duivensport. Op ons Kweek Center nakomelingen uit de “231” en diens kinderen en topkwekers “178” of “Dikke”.

Dirk Vandyck: Als er een index bestond van best verervende reisduiven dan zou de “Kannibaal” van Dirk Vandyck zonder twijfel op plaats 1 staan. Zijn nakomelingen presteren sterk over heel de wereld! Ook binnen ons Kweek Center doen de Kannibaal nakomelingen het uitstekend, de Vandyck duiven zijn daarom ook zeer gegeerd. Ook dit jaar investeerde we weer in dit ras, succes went nooit!

Jules Lens: Wie werd er nationaal kampioen jonge duiven 2012? Juist Jules Lens uit Putte. Hij presteert al jaren erg sterk maar dit jaar was de kers op de taart. Nu daarom twijfelden wij niet om bij deze eerder kleine melker aan te kloppen en uit het allerbeste aan te schaffen. Duiven die trouwens bewezen dat ze en goede papieren hebben en prestaties kunnen voorleggen. Net onze filosofie. Prestatiegerichte kweekduiven! Bred to perform.

Rudi Hendrikx: Iedereen kent de dierenarts uit Lanaken die op zijn hok in Maasmechelen reeds ruim 19 provinciale overwinningen op zijn naam kon noteren! De sterkhouder is natuurlijk nog altijd “De Gek” of kortom het ras Clerinx is nog steeds verstrengeld in de duiven op ons Kweek Center. Uit alle topduiven zitten er nakomelingen op ons hok, pure prestatieduiven. Sterk van 150 tot 600km!

Leon Jacobs: Wat een boerenjaar heeft Leon Jacobs dit jaar weer doorgemaakt! Hij wint het nationaal kampioenschap van de Duivenkrant bij de oude duiven en dat in de categorie van de zware halve fond, toch de reeks waar de concurrentie echt moordend is! De Jacobs-duiven deden het de voorbije jaren ook schitterend op ons Training Center! Vooral sterk met sterk weer maar tevens heel veel snelheid in deze duiven! Goed bloed liegt niet!

Op de Beeck-Baetens: Deze sterk spelende tandem won Bourges in 2009 en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de nationale top! Ook op ons Kweek Center presteren de Op de Beeck-Baetens duiven wonderwel. Beste duif in 2011, topprijzen in 2012. Op de Beeck-Baetens is bekend met zijn wonderduif “De Zot” en tevens de inbreng van “de Kannibaal” van Dirk Vandyck, een reden temeer om dit ras onder de pannen te halen.

Witte of Grijze duiven: Onze witte en grijze duiven zijn enorm gegeerd op ons Kweek Center! Nergens vind je betere witte duiven dan bij ons! De lijn van de 2de Nationaal Bourges van Rudi Hendrikx, Wicky, Goed koppel en natuurlijk de Vos-Jennes duiven! Prachtige witte duiven uit het allerbeste, beter vind je niet.

Koolzwarte duiven: koolzwarte duiven zijn moeilijk te vinden, goede koolzwarte duiven zijn nog moeilijker te koop! Wij hebben ze! Sterke duiven die kop kunnen vliegen tot 600km. De belangrijkste rassen zijn Leon Jacobs en Romain Schots, die dit jaar nog de autowinnaar was in Limburg!

Rode of vale duiven: Ook deze vind je bij ons, niet geselecteerd op kleur maar op prestatie. Alles wat bij ons te koop aangeboden wordt komt uit prestatielijnen en worden jaar na jaar sterk geselecteerd! Enkel wat bewijst goed te vererven, mag blijven! Zo simpel kan duivensport zijn!

Kruisingsproducten: Dit jaar kozen we ervoor om een aantal halve fond duiven te kruisen! Waarom? Omdat het bewezen is dat indien je prestatiegericht wil kweken, kruisen van primordiaal belang is. Vorig jaar hadden we reeds een proefproject lopen met gekruiste halve fond duiven, ze vlogen op onze hokken met zeer goed resultaat. Zoek je duiven die moeten presteren, dan is dit een unieke kans!

 

FOND:

Houflijn: Enkele jaren geleden vertelde ons een sterke fondliefhebber het volgende! ”De best verevende fondduiven zitten bij Houflijn op de hokken.” Een tip die niet in dovemansoren ging zitten maar integendeel, we trokken naar Wortegem-Petegem en bestelden een ronde uit de allerbeste kwekers bij Dimitri en Patrick. We hebben er geen seconde spijt van want de Houflijn duiven presteren erg sterk op vluchten tot 800km!

Marcel Aelbrecht: Wie kent niet Marcel Aelbrecht? De meervoudig nationaal kampioen all round! Zijn duiven zijn over heel de wereld gegeerd! Marcel Aelbrecht in de pedigree, de prijs van de winnaar verdubbelt haast. Aelbrecht duiven zijn moeilijk nog te vinden en haast niet meer te betalen. De Rauw-Sablon was jaren vriend aan huis, keurde en vulde de sterke stam aan! Aelbrecht duiven is een investering voor de toekomst!


ZWARE FOND:

Brinkman: Ben je op zoek naar duiven voor het echt zware werk? Is Barcelona winnen je droom? Dan zit je goed bij de Brinkman duiven. Duiven met een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Kortom ze blijven vliegen ook gedurende de nacht. Duiven die 1200-1300km malen zonder te verpinken! Zware fond, klasse duiven!

Wijnands: Het tophok uit Maastricht speelde jaren de zware fond op een hoopje! Marseille, Perpignan was hun ding! Knaluitslagen wisten zij te noteren, ze constateerden er de duiven alsof ze van Noyon terugkwamen! We haalde uit het allerbeste van het hok Wijnands naar ons Kweek Center! Topduiven voor het echte zware werk!

Klik hier voor de bestelbon
Aan de democratische prijs van €70/stuk
10 kopen = 11e gratis!
Bestellen kan ook via kweekstation@hotmail.com

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel...

Reageer

Je moet aangemeld zijn om te reageren.

Relevante nieuwsitems

Advertenties

 

 

Poll