Nieuws
De Pijl Kermt past kampioenschappen aan

22/11/2010 Piet Aelberts Categorie: Nieuws

Het bestuur van De Pijl Kermt heeft de eindstanden van de kampioenschappen aangepast op vraag van Ruben Hermans.


Sedert jaar en dag wordt er wat betreft het lokaal samenspel Kermt-Stokrooi ingekorfd in 2 inkorflokalen: één aan de jeugdterreinen van Sporting Hasselt en één in het centrum van Stokrooi. Ruben Hermans had zijn duiven 3 keer voor het lokaal spel ingekorfd in Stokrooi, de overige keren altijd op de vaste plaats. Maar bij de opmaak van de kampioenschappen liep het fout. Het bestuur van De Pijl Kermt besliste dat de punten die Ruben had behaald op de drie bewuste vluchten niet meegeteld zouden worden voor de kampioenschappen. De jonge liefhebber was daardoor danig ontgoocheld. Daardoor verloor hij nheel wat klassementspunten, zodanig dat hij van de 1ste of 2de plaats naar 8ste en verder verhuisde.


Argumenten

Eerst leek het erop dat het besuur van De Pijl het been stijf zou houden. Maar Ruben en zijn vader Daniel voerden voor een tweede vergadering nieuwe argumenten aan. Doorslaggevend was dat Ruben niet had kunnen weten dat de punten van de Stokrooi niet zouden meetellen. Er bestaat immers geen schriftelijke reglementering daaromtrent. En vermits het telkens over dezelfde vlucht, met hetzelfde lossinguur en dezelfde uitslag gaat…. De maatschappijen doen er dus best aan om hun reglementen schriftelijk vast te leggen. De wijzigingen zullen zaterdag 27 november zeker het gespreksonderwerp zijn op de lokale kampioenenviering van De Pijl Kermt.
Een aantal van de al eerder op de website gepubliceerde klassementen onderging dus heel wat wijzigingen.
Voor alle duidelijkheid ere wie ere toekomt:

Snelheid jaarduiven
1 Hermans Ruben
2 Roosen Pros
3 Vranken-Berden

Halve Fond Vroege
1 Pauwels E.
2 Hermans Ruben
3 Vangeel-Lemmens

Snelheid vroege jongen
1 Vrancken Willy
2 Hermans Ruben
3 Grosemans René

Oude duiven algemeen
1 Vernijns R.
2 Roosen Pros
3 Vangeel-Lemmens

Snelheid Algemeen
1 Hermans Ruben 
2 Roosen Pros
3 Vernijns Robert

Algemeen Kampioenschap
1 Vernijns Robert
2 Roosen Pros
3 Briers Valentin
 Voorzitter Robert Vermijns blijft algemeen kampioen bij De Pijl Kermt. Voor Ruben Hermans verandert er wel veel in de eindstanden.

Tags: hermans, kermt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel...

Reageer

Je moet aangemeld zijn om te reageren.

Relevante nieuwsitems

Advertenties

 

 

Poll