Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Union Oostkamp 09/10/2017 - 19/10/2017


  Bon 48: Dewaele - Deseyn ( Ingooigem ) Jonge duif op afspraak bij de 1e Nationaal Kampioen Fond Jaarlingen  

DEWAELE-DESEYN GINETTE - 1e Nationaal Kampioen Fond Jaarlingen  in 2016

De tandem Dewaele-Deseyn wordt gevormd door Ginnete Dewaele en Ivan Deseyn. Beiden hadden reeds een verleden in de duivensport toen ze de handen in elkaar sloegen. 

Ginette (76) en haar man Christiaan hebben 15 jaar met redelijk succes met de duiven gespeeld op hokken achter hun woonst. Vader Jozef Deseyn is in 1971 met duiven gestart en samen met buurman Simon Vandemeulebroecke vormden ze de tandem Deseyn-Vandemeulebroecke uit Vichte. Het was een tandem die hoge ogen gooide want met de 1e en 6e nationaal Limoges Jaarse (twee nestbroers) en 1e nationaal Narbonne oude duiven haalden ze in 1987 twee nationale overwinningen binnen. 
Begin van de jaren tachtig kwam zoon Ivan Deseyn (Barry voor de vrienden) het duo aan het roer van deze succeskolonie vervoegen. Vader kwam in 1989 te overlijden en toen heeft Ivan nog drie jaar zelfstandig gespeeld.
Begin jaren negentig vroeg Ginette Dewaele aan Ivan om wat duiven op haar hokken te zetten. Eerst kwamen er 10 jonge duiven maar toen er in 1992 besloten werd om samen te spelen werd de kolonie verder uitgebouwd en werd er gespeeld onder de naam Dewaele-Deseyn.

De oude basis

De basis van de kolonie is in de eerste plaats gevormd met duiven van Deseyn-Vandemeulebroecke, Vichte en vooral met afstammelingen van topdoffer “Barry”. Later kwamen daar duiven bij van Ivan Bataille, Vichte (nu Deprez-Bataille, Zwevegem). Een duo dat al 6 provinciale overwinningen op zijn palmares heeft. Verder nog duiven van Omer Verbeke, Kuurne (nu Dubrul-Verbeke) ...Dirk Secember, Waregem... Eric Devlaminck, Hulste... Devlaminck-Vandecasteele, Hulste en Silvere Toye, Otegem uit de toppers “Zatopek” en “Goudklompje.

 

Huidig bod € 150,00
Einde 19 oktober 2017 20:00:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven