Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

30 jaar “Vlaamse Fondvrienden” .

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Gesticht op maandag 6 oktober 1986 , mochten de “Vlaamse Fondvrienden” toasten op hun 30- jarig bestaan.

Zij deden dit op zondag 27 november in de feestzaal van “’t Biezemhof” te Aalter en dit tijdens hun jaarlijks groot kampioenenfeest . Het ledenbestand blijft beperkt tot om en bij de 30 liefhebbers plus hun dames .


de leden die erbij waren van bij de stichting

Sinds de stichtingsdatum zijn er inmiddels heel wat leden weggevallen , hetzij door overlijden, door ziekte, door stopzetting van de duivensport , enz ……. Volgende negen leden waren erbij vanaf het begin en tekenden present op de recente feestzitting : Arnold Van De Woestijne, Roger Desmet-Matthys, Frans Denoo, Alfons Peeters, Ludo Sprangers, Olga Van Den Abeele-Dhavé , Luc Willem , Ivan Delrue en Etienne Callens .

Ter gelegenheid van deze dag werd een boekje samengesteld door Mevr. L. Willem met de foto’s van alle huidige leden plus hun respectievelijke dames/partners .

Na een uitgebreid aperitief nam voorzitter Luc Willem de honneurs waar om alle leden en genodigden te verwelkomen . Hij kondigde ondermeer aan dat er opnieuw een bonverkoop is waaraan de leden door het schenken van een duif of bon hun medewerking verlenen.

Er was ook de huldiging van 2 leden die zich op (inter)nationaal onderscheidden in 2016, namelijk Freddy Van Acker ( 1e Europese asduif) en Joël Verschoot ( 1e nationaal Pau ).

Tussen de gangen in van het feestbanket werden vervolgens de kampioenen en de ereprijswinnaars gehuldigd .

• Chris Hebberecht : de 1e Algemene Kampioen.


de algemene kampioenen

Met 7 punten voorsprong is Chris de algemene laureaat van 2016 , geen toeval gezien hij in 2 kategories als 1e kampioen werd uitgeroepen. Op de 2e plaats eindigde Freddy Van Acker die eveneens op een fraai seizoen mag terugblikken en als derde noteren we Martin De Vijlder. Volgden in respectievelijke volgorde als de nummers vier en vijf Yves De Witte en Joël Verschoot . Ook deze laatste drie liefhebbers kenden een prachtige fondcampagne in 2016 . Dit blijkt o.a. uit de lijst van de genommeerden in de verschillende kategorieën .

• Chris Hebberecht : 1e kampioen op de grote fond oude duiven :


kampioenen grote fond oude

In deze kategorie werd het vooral een strijd tussen Chris en zijn schoonbroer Freddy Van Acker. Chris won het pleit met 9 prijzen, terwijl Freddy er 8 verzamelde. In volgorde hebben we dan Frans Denoo, Frans en Kris Velghe en Team Freddy De Jaeger om de top-5 in dit kampioenschap af te ronden .

• Chris Hebberecht : 1e kampioen fond oude en jaarlingen:


kampioenen fond oude en jaarse

Drie liefhebbers streden zij aan zij voor de eerste plaats, de liefhebber met het laagste coëfficiënt was uiteraard de laureaat. Chris Hebberecht won met 10 prijzen en 45,33 %, Joël Verschoot was tweede met 10 prijzen en 77,66 % en Yves De Witte werd als derde afgevlagd met 10 prijzen en 117,87% . Met 9 prijzen eindigde als vierde Freddy Van Acker en als vijfde met 8 prijzen noteerden we Martin De Vijlder .

• Martin De Vijlder : 1e kampioen op de fond jonge duiven :


kampioenen fond jonge duiven

Ook hier was er een felle strijd onder de top-3 in deze ranking. Uiteindelijk won Martin met 6 prijzen vóór Yves De Witte met 5 prijzen en 62,89 % en vóór Philippe Branteghem met 5 prijzen en 76,07 %. Eindigden respectievelijk op de 4e en 5e plaats : Chris Hebberecht en Bart Van Impe .

Winnaars bijkomende speciale ereprijzen :


laureaten bijkomende ereprijzen

Er was een competitie voor het grootste aantal prijzen met de 1e afgegevene in iedere kategorie:

  • De E.P. L. Willem was voor Marc Pollin ( vertegenwoordigd dr G. Seys)
  • De E.P. Clubmeter F. Plasschaert was voor Chris Hebberecht
  • De E.P. Belgische Verstandhouding was voor Team F. De Jaeger

• Ploegenkampioenschap :


de winnende ploeg

Ieder nieuw seizoen worden de leden via lottrekking verdeeld in 3 ploegen van elk 10 liefhebbers, bij optelling der punten wordt een eindranking opgemaakt.


de ploeg die 2e eindigde

De winnende ploeg uit 2016 werd gevormd door : Ivan Delrue – F & K Velghe – Em. Denys – L. Van Coppenolle – M. Verschelde – M. De Vijlder – J. Verschoot – Team F . De Jaeger – F. Van Extergem en Olga Van Den Abeele .


de ploeg die 3e eindigde

• Een waaier aan ereprijzen :

Zoals ieder jaar konden de leden ook weer genieten van een karrenvracht aan ereprijzen . Deze konden gewonnen worden met de 1e getekende en 1e + 2e getekende op een 17-tal (inter)nationale vluchten hetzij met oude/jaarse / jongen .


Luc Willem en Olga Van Den Abeele snijden de taart aan

Tijdens een naar jaarlijkse gewoonte smakelijk feestbanket passeerden heel wat geklasseerden en ereprijswinnaars de revue .

Voor dit fraaie feest tekenden als huidig hoofdbestuur : Luc Willem (voorzitter), Francky Van Extergem ( secretaris) en Olga Van Den Abeele-Dhavé ( schatbewaarder ) .


nieuwe sponsors Bouwmaterialen Van Malderen BVBA

Als sponsors fungeren : B.V.B.A. Luc Willem ( Aalter) - B.V.B.A. Gebrs Van Extergem ( Wichelen) en als nieuwe sponsors Bouwmaterialen B.V.B.A. Van Malderen ( Berlare) .

Proficiat aan alle geklasseerden, alsook aan het bestuur voor hun fraaie en verzorgde feestzitting .

J. Mestdagh


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven