Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Alfons Custers 1ste Provinciaal Sezanne met nazaat van Kweekcenter

Geplaatst op 30/07/2020, Auteur: Pitts


unknown-1.jpg | Pitts

Alfons Custers met zijn oogappels.

 

Heusden-Zolder is een kampioen rijker dankzij de klepper van Alfons Custers, deze blauwe witpen een nazaat van Kweekcenter in Heusden-Zolder vloog een 1ste Provinciaal Sezanne van 2739 oude duiven. Alfons 81 lentes jong begon in zijn jeugd met het spelen van vogels (wilde), waarmee hij zelfs 4 jaar kampioen van Limburg was. Rond de leeftijd van 15 jaar was er nog een passie die hij had mee gekregen van zijn vader “De duivensport”. De basis kreeg hij mee van vaderoverste maar uiteindelijk moet je alles zelf uitproberen wat je het best kan doen in dit wereldje zegt Alfons.

 

Met een klein beperkt hok speelt hij enkel van Nanteuil tot Gien, de duivinnen meer op de snelheid terwijl de duivers verder Frankrijk in gaan en dit op het weduwschap spel. De jonge garde vliegen enkel opleervluchten voor als jaarling goed te kunnen presteren. Deze 40 jonge duiven worden verduisterd en na het uitruien geselecteerd, dit enkel op de bouw en voorkomen van de duif, de stamboom komt hier niet aan te pas. 

 

De stamopbouw van dit hok is Heufkens X Geerinckx (Mol), uit deze duiven kwam een super vliegster, deze vloog 3X1ste op Marne de Vallee waarvan 2X1 in het groot gewest en 1X2 van meer dan 2300 duiven. Alfons besloot deze duivin tegen de “940” te zetten, dit is een rechtstreekse zoon van het super kweekkoppel van Dirk Van Dijck. Deze zoon van het super koppel uit het kweekcenter kreeg hij van Henri Hendrikx. Hij mocht er enkele jongen uit kweken. Nu deze super kweker was niemand minder dan "Romelu" en vader van heel wat toppers bij Hendrikx oa de 1ste Provinciaal issoudun. Samen met die topduivin van Fons zelf werd het een super koppel want van de 7 weduwnaars op het hok komen er maar liefst 5 uit deze lijn.

Dit nazaat van het Kweekcenter zorgde deze maand reeds 2 keer voor een Provinciale overwinning. 

 

Voor in te korven gaat hij naar de Snelle duif Zolder waar hij reeds 8X1ste prijs vloog, 20X top 5, en wel elke week met een paar duiven in de top 10 beland. 

 

KLIK HIER voor de Provinciale uitslag Sezanne KOTK 25/07/20

unknown-6.jpg | Pitts

De vader van de Provinciale winnaar

unknown-8.jpg | Pitts

Dagelijks geniet Alfons van zijn moestuin en duiven. 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven