Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Antwerpen

Geplaatst op 26/04/2017, Auteur: info@pitts.be


Actie ten voordele van Broederlijk Delen in Hoboken

In de editie van maart kondigden de kinderen en hun meester van de school "Hofke Van Thys Hoboken" een ludieke actie aan ten voordele van Broederlijk Delen. De actie was tweeledig: 1. de verloting van twee jonge duiven van meester Dirk 2. de grote clash tussen de vier duiven van Hok De Meester - Hendricks. Maar er was nog veel meer. Een aantal weken werd er in de school "Hofke Van Thys Hoboken " echt aan duivensport gedaan. De kinderen van de school konden genieten van de lossingen van de oefenvluchten van Speer, Den Treurwilg, De Clown en De Witneus. Het tweede leerjaar had een prachtige tentoonstelling opgezet over de duivensport van de jaren zestig tot nu. Elke klas kwam met verbijstering kijken naar de complexiteit van onze hobby !!! Het verhaal van Speer de postduif (een fictief verhaal dat enkele jaren geleden de hoofdpagina van de krant haalde) werd terug tot leven gebracht. Ook het leven van de duif van bij het stouwen van de oudjes tot het uitgroeien tot een groot kampioen werd in beeld en tekst getoond aan de leerlingen en ouders.

Verloting
De eerste doelstelling van het project was een echte meevaller, de verloting van de duiven was een succes met dank aan : duivenverenigingen Broechem, Ranst, Niel, Hoboken Kapelstraat, Nijlen en woon en zorgcentrum Ten Dorpe Zoersel. De inschrijvingen voor de loting waren zo talrijk dat er in plaats van twee, vijf duiven werden geschonken voor Broederlijk Delen. De winnaars : Marc Daems, Massenhoven Vets Ludo, Hoboken Lieve Daems, Ranst De Maeyer Eddy, Niel Vercammen Marc, Ranst Vanuit ons tweede leerjaar uit Hoboken, veel succes gewenst met de duiven. Er waren nog tal van andere prijzen die zo vlug mogelijk zullen bedeeld worden in de lokalen die deelnamen. De tweede doelstelling werd mede door de begeestering van de kinderen nog een groter succes. Leerlingen, ouders, vrienden konden een gokje wagen. Wie van de vier zou de race winnen en welke tijd zouden ze doen over de afstand Hoboken -Emblem? Druk werd er de voorbije weken gerekend en gegokt. In heel de school hoorden we de namen van de duiven scanderen.
De Witneus werd de winnaar met een tijd van 16 minuten en 23 seconden . Het was spannend want alle vier de duiven werden geklokt binnen de 30 seconden. De grote winnaar werd hier Juno Van Rompaey die niet alleen haar favoriet zag winnen maar zelfs tot op de seconde juist had gegokt . Het meisje won een prachtige nieuwe fiets. Onze klas 2 de leerjaar HVT wil iedereen bedanken die er voor gezorgd heeft dat ze aan de actie Broederlijk delen een som van 1.465 euro konden overhandigen. 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven