Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Argenton-duiven al thuis nog vóór de lossing!

Geplaatst op 08/10/2020, Auteur: Pitts


28.411 duiven werden op 3 september ingekorfd voor de nationale wedvlucht uit Argenton. Wegens de slechte weersomstandigheden op zaterdag, werd er pas op zondag 6 september gelost om 8u50. De aankomsten van de eerste duiven zouden in het midden van ons land verwacht worden rond 16u.

Echter, iets over 10u zaterdagvoormiddag melden zich twee duiven aan bij Alex De Zutter in Gentbrugge. Na constatatie blijkt dat beide duiven waren ingekorfd voor deze nationale vlucht, terwijl die officieel nog niet eens gelost werd! Uiteraard ongeloof alom, er wordt wat rondgebeld en met verstomming geslagen neemt Alex contact op met het lokaal, dat op zijn beurt mandataris Van Raemdonck contacteert, die niet veel later aanzet richting Gentbrugge om de hokcontrole te doen.

Na de vaststelling op het hok bij Alex, roept de KBDB de hulp in van de controleur ter plaatse in Argenton en die bevestigt even later dat inderdaad slechts 3 van de 5 duiven van De Zutter teruggevonden zijn in de manden... Hoe de duiven zijn kunnen ontsnappen, weet niemand. Er werden geen gebreken vastgesteld aan de korven. We kunnen wel vermoeden dat de duiven al op vrijdag moeten vertrokken zijn, anders zouden ze nooit rond 10u al in België zijn aangekomen.

 

Diploma voor eerlijkheid

De KBDB reageert 'fier te zijn om dergelijke, eerlijke liefhebbers onder hun leden te hebben' en op basis van artikel 25 van het nationaal sportreglement, zou aan Alex zijn betaalde bedragen voor de duiven in kwestie worden terugbetaald. Als diploma voor zijn eerlijkheid krijgt hij een bijna symbolische 3,60 euro terug, namelijk 2 x 1,80 euro portkosten... De drie andere duiven bleven gewoon in concours. Verder geen tegemoetkoming inzake inleggelden noch schadevergoeding ten gevolge van het verlies aan prijzen voor betalende of niet-betalende kampioenschappen... De KBDB beloofde wél plechtig een persbericht rond te sturen en te communiceren over het voorval. Tot op heden wachten we echter nog steeds op deze berichtgeving en hiermee ook de erkenning van de sportiviteit en voorbeeldige houding van Alex. En dan gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. Zegt het sportreglement ook niet dat bij dergelijk voorval het volledige inkorflokaal uit de uitslag dient te worden genomen?

Volgens De Zutter heeft het lokaal in elk geval geen schuld, integendeel zelfs.

Alex: “Dit spijtige voorval is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een menselijke fout. Toch vind ik het vreemd dat geen andere duiven mee kunnen ontsnappen zijn, of misschien wel, maar dat zullen we nooit weten. Helaas gaat het nu om mijn duiven, maar het kon evengoed iemand anders overkomen zijn. Om de hele wedvlucht niet in het gedrang te brengen, heb ik hier dan ook totaal niet moeilijk over gedaan. De verloren inleggelden van de poules, daar lig ik niet wakker van. Het feit dat twee van mijn duiven die volgens mij in hele goeie conditie zaten niet hebben kunnen meestrijden, ook dát neem ik er bij. Maar wat ik vooral bijzonder jammer vind, is dat hier in alle talen wordt over gezwegen. Volgens de KBDB werd mijn eerlijkheid gewaardeerd door alle liefhebbers van het land, terwijl het in wezen eigenlijk vooral zéér stil werd gehouden...”

 

foto-1.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven