Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Baert-Simoens: De Kolonel!!!

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Kolonel: de erfenis van George Bolle

Sinds 2012 spelen Gerard Baert en Freddy Simoens in tandem. Hun terrein zijn de vluchten uit Limoges en verder. Het was zijn vriend Georges Bolle (Kortemark) die Gerard in 1971 overhaalde om het op de grote fond te proberen. Het is heel onwaarschijnlijk maar voor de enkelingen die Georges Bolle niet zouden kennen: hij behaalde nationale overwinningen op Limoges (tweemaal) , ook een dubbelslag op Dax, en verder nog Cahors en Albi. Een resem provinciale zeges en verder werd Bolle Nationaal Fondkampioen KBDB en tevens vier keren algemeen kampioen bij de Belgische Verstandhouding. Wie George Bolle zegt denkt meteen aan ‘Kolonel’. Een topduif gekweekt uit een kruising van Noël Lippens duiven met de eigen George Bolle lijn. Afstammelingen van de Kolonel zijn gekend om hun onuitputtelijke drang huiswaarts. Hoe zwaarder de vlucht, hoe meer ze op het voorplan komen. Wanneer Georges Bolle in 2013 een punt achter zijn rijk gevulde carrière zet, bezorgd hij Gerard nog een onbetaalbaar cadeau met een aantal eieren van de Kolonel. Op het kweekhok van Baert-Simoens huizen nu twee dochters en vijf zuivere  zonen van de klepper. Alsook nog eens twee zussen en vier broers. Bij het samengaan bracht Freddy Simoens het ras van Lucien Pauwels uit Loppem op het kweekhok. De combinatie van Bolle met Pauwels duiven zorgt momenteel voor minstens 80% van de vliegduiven op het weduwnaarshok. Een kruising die je ook gaat terug vinden in bijna alle stambomen van de aangeboden duifjes uit deze veiling.  

 

 De veiling eindigt op woensdag 16/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

  

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 13/11/2016 van 10-13u.

 

 

Baert-Simoens kregen bij het afscheid aan de duivensport van hun vriend George Bolle nog een onbetaalbaar cadeau. Een reeks eitjes van diens fenomenale 'Kolonel' 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven