Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Barcelona Masters huldigden hun laureaten van 2016 .

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Barcelona Masters huldigden hun laureaten van 2016 .

 

Feestzaal “’t Biezemhof “ te Aalter – zondag 18 september . De laureaten in de kampioenschappen bij de Barcelona Masters werden naar traditie tijdens een fraaie feestzitting gehuldigd , een huldiging welke samen ging met een fijn en uitgebreid banket eigen aan de organisatie .

De Barcelona Masters waren met het seizoen 2016 aan hun 19e jaargang toe . Het aantal inschrijvingen lag andermaal boven het streefgetal , liefst 111 Barcelonaspelers streden onder elkaar in 4 verschillende kampioenschappen, enkel en alleen op Barcelona, vlucht die in 2016 minder vlot verliep dan de vorige jaren ….. maar ,let wel …. “het is en blijft toch tenslotte nog altijd Barcelona “ !

Na een uitgebreid aperitief konden de 217 aanwezigen – tussen hen een aantal bestuursleden van Cureghem Centre - hun plaats aan tafel innemen, waarna voorzitter Emiel Denys de honneurs waarnam om allen in de beide landstalen te verwelkomen, onmiddellijk daarna werden de 2 nationale winnaars anno 2016 onder de leden in de bloemen gezet, het betreft : Joël Verschoot uit Ingelmunster op Pau en Jos en Jan Loobuyck uit Aalter op Montauban oude duiven .

Tijdens het uitgebreid feestbanket werden de leden die in de prijzen vielen gehuldigd .

Christiaens – De Smedt uit Roosdaal kampioen met 1e afgegevene duif .


B.M. 2016 eerste afgegevene 1

Met de 4e prijs nationaal wonnen Dirk & Mevrouw Christiaens dit fel gewaardeerde kampioenschap tegen al die Barcelonaspecialisten die bij de Barcelona Masters zijn ingeschreven . Zij ontvingen een kader met foto van hun duif, bloemen, een Chinese schilderij waarvan beide kunstenaars ter plaatse waren alsook een bon voor duivenvoerders “Beyers Galaxy” .


B.M. 2016 eerste afgegevene 2

Op de tweede plaats eindigde Hendrik Mortier uit Brugge die met zijn eerste afgegevene de 15e prijs nationaal won en als derde eindigde Chris Hebberecht die nationaal de 26e won met zijn eerste ingetekende .


B.M. 2016 eerste afgegevene 3

Van de 111 leden wisten er 43 hun eerste ingetekende op de nationale uitslag te klasseren en ontvingen allen een prijs . Alle gewonnen prijzen zijn bons voor duivenvoeders van de firma Beyers, die al meerdere jaren hoofdsponsor is van de Barcelona Masters . Ook voor de nummers twee en drie was er naast duivenvoeders ook een Chinese schilderij .

Daniël Aerens uit Drongen winnaar met 1e en 2e ingetekende .


B.M. 2016 1+2 afgegevene 1

Vijftien leden konden dit jaar hun 1e en 2e afgegevene duif op de nationale uitslag plaatsen , op zichzelf niet zo gemakkelijk gezien het verloop van de wedstrijd . Daniël Aerens uit Drongen – ieder jaar bij de vedetten op Barcelona – kroonde zich met de 195e ( 1e ing.) en de 130e ( 2e ing.) prijs als 1e kampioen . Het mag gezegd : Daniël klokte weer meerdere duiven in de top-200 op de nationale uitslag . Het waren twee duivinnen van 2010 die zorgden voor de prestatie bij de Barcelona Masters . Twee dametjes die zeker al het klappen van de (Spaanse) zweep kenden . Op de tweede plaats eindigde Martin Ravelingien uit Tiegem die met 1 + 2 amper 432 punten verzamelde en als derde eindigde Marnix Leutenez uit Kruishoutem die 1 + 2 nagenoeg samen op de plank kreeg en 736 punten behaalde . Ook hier weer bons voor duivenvoeders aan alle 15 geklasseerden (ieder lid die 1 + 2 kan klokken in de nationale prijzen is bij de prijswinnaars ) . De nummers één, twee en drie ontvingen allen ondermeer ook een Chinese schilderij .

Frans & Rudy Deschepper ( Roosdaal) en Batenburg –v/d Merwe (Klaaswaal- Nl) winnen het tandemkampioenschap .


B.M. 2016 tandem 1

Volgens lottrekking worden telkens twee leden aan elkaar gekoppeld voor een tandemkampioenschap met de eerste ingegevene duif . Het waren Frans & Rudy Deschepper en Batenburg-v/d Merwe die het pleit wonnen met een totaal van 357 punten ( 150e en 207e ) .Ook hier weer bloemen , duivenvoeders en een Chinese schilderij voor elk . Freddy Deketelaere en Cousaert-Willems eindigden als tweede en de tandem A & P Gyselbrecht – J. Vaneenoo werden derde. Voor de nummers twee en drie waren er duivenvoeders en een Chinese schilderij . In dit kampioenschap waren er slechts 7 tandem die elk hun 1e ingegevene klokten . Voor alle genommeerden waren er andermaal duivenvoeders van de firma Beyers .

Mevr. Anne-Mie Vanhee uit Wervik laureate bij de dames.


B.M. 2016 dames 1

Via lottrekking wordt elke dame of partner van een lid uitgetrokken met een ander lid ( 1e ingegevene duif) en wordt aldus een kampioenschap georganiseerd voor de dames of partners . Met de 1e ingegevene duif van Dirk Christiaens-De Smedt won Anne-Mie Vanhee het kampioenschap en ondermeer een Chinese schilderij . Op de tweede plaats eindigde Mevr. A & P Gyselbrecht, dit met de 1e ingegevene van Hendrik Mortier en als derde eindigde Mevr. Remi Devos , dit met de eerste ingegevene van Chris Hebberecht. Zo kregen 20 dames een pot bloemen, dit gelinkt aan de top-20 uit het kampioenschap met de 1e afgegevene duif .

Met koffie en een ruim dessertenbuffet werd de feestzitting afgesloten. Het bestuur kreeg zoals ieder jaar opnieuw heel wat lofbetuigingen voor het verzorgde en goed georganiseerde feest .

Foto’ s: J. De Meulemeester
Tekst : J. Mestdagh


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven