Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Barcelona: WPROL geeft fout toe, maar Stefaan Van Bockstaele schuift schuld door naar lokalen

Geplaatst op 16/09/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Volharden in de boosheid, dat is het minste wat je kan zeggen van nationaal voorzitter Stefaan Van Bockstaele en het nationale bestuur van de KBDB. Neem nu de Barcelona-vlucht. Penningmeester Jeroen Rans van de dynamische vereniging Sans Peur uit Herent voerde een uitgebreide briefwisseling met WPROL over fouten in  de uitslagen van deze internationale klassieker. Met overleg kwamen ze er uiteindelijk uit. Meer zelfs, WPROL gaf de fouten toe, doordat het programma een foutieve berekening maakte indien er meer als 7 dagen verschil was. Maar Van Bockstaele blijft erbij dat de fout bij Sans Peur ligt. Hij schrijft letterlijk: "Indien jullie met een degelijk inkorfprogramma zouden werken zou de uitslag al lang klaar zijn, naar ik vernomen heb kan men in het Nolmans programma na het inlezen van de klokken wijzigingen aanbengen in de file's."

Waarmee de nationale voorzitter Sans Peur en zijn bestuur in feite beschuldigt van mogelijke manipulatie van gegevens. Van Bockstaele blijft in de boosheid volharden, en blijft de fouten voor het falen van de KBDB en WPROL naar de verenigingen en hun vrijwilligers doorschuiven. 
Jeroen Rans schrijft aan Van Bockstaele: "Ik snap nog altijd niet dat jullie jullie falen doorschuiven naar de lokalen. Het initiatief dat jullie hebben opgezet en de bedoeling erachter is schitterend voor de duivensport. Alleen de uitvoering ervan was een ramp. Ik zou aanraden om eerst eens jullie zelf te evalueren voor anderen aan te vallen. Misschien dat jullie dan inzien dat jullie aanpak niet heeft gewerkt. Hoewel ik ook niet verwacht dat jullie het lef hebben om dit toe te geven. Op geen enkel moment zijn de gegevens die wij hebben uitgewisseld aangepast. Heel het seizoen ben ik in de weer geweest om de uitslagen mee te controleren en tientallen fouten gemeld zowel voor het lokaal Sans Peur Herent als liefhebber. Er was al eens fout die bij ons lag, zoals de éénmalige fout bij de input van de poulage van Riepl A. op de prov. dubbeling. Maar deze fout op Barcelona is meer dan een maand geleden gemeld. Ik heb mijn tijd en energie er in gestoken om samen met Carina te zoeken waar de fout lag. Op basis van hun berekeningen die ik heb ontvangen, heb ik simulaties gemaakt en is de fout samen gevonden. Deze fout had zijn oorzaak niet door het doorgeven van foute bestanden.
Zoals ieder programma, heeft het programma van Nolmans zijn voor- en nadelen, maar voor een lokaal zoals Sans Peur is dit een schitterend programma. In al die jaren dat we met het programma hebben gewerkt is er geen enkel probleem geweest met een andere uitslagmaker of ander programma om gegevens uit te wisselen. Enkel WPROL kon het niet aan Het programma van Nolmans doet ook meer  dan alleen maar poulage en bestatigingen verwerken. Heel het financiële luik van Sans Peur steunt hierop. Met één druk op de knop kunnen wij heel de financiële verwerking bekijken in detail van alle vluchten. Liefhebbers kunnen online alles opvolgen over hun zetgelden en uitbetalingen. Sans Peur heeft hierin een pioniersrol gespeeld en dat kon alleen dankzij het programma van Nolmans, aldus Jeroen Rans in een reactie op de beschuldigingen van Van Bockstaele.

Programma's
In alle programma's kunnen overigens gegevens worden aangepast. Maar dat weet Van Bockstaele blijkbaar niet. Jeroen Rans: "Ik heb ervaring met meerdere programma's, waarbij u het alleen van horen zeggen hebt, en deze kunnen het allemaal. Wat ook logisch is, hoe dienen anders aanpassingen te gebeuren als mensen te laat controle doen, te laat aanmelden, ... Met uw mail hieronder benadrukt u nogmaals de reden van het falen van het huidige WPROL project, het gebrek aan ervaring van de mensen die dit moeten ondersteunen en de voeling met hetgeen gebeurd in de lokalen. Ik zou de raad geven bezin eer je uitmaakprogramma's gaat opleggen aan lokalen. Ieder lokaal kiest voor een bepaald programma voor een reden. Hoewel jullie aan de top van de KBDB weinig voeling hebben met hetgeen gebeurt in de lokalen, zou ik toch aanraden naar hen te luisteren. Zo is het huidige programma van WPROL ook verre van ideaal. Waarom moet het meer als 2 uur duren om nog geen 10 spiegellijsten/uitbetalingslijsten op te vragen. Het is een programma voor zeer geduldige mensen met veel tijd."

Evaluatie
Jeroen Rans en alle liefhebbers kijken uit naar de evaluatie van het WPROL-gebeuren dat beloofd werd na het seizoen en dit aan de hand van de beloften die werden gemaakt voor het seizoen bij de aankondiging ervan.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven