Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Bekende cineast Raoul Servais werkt aan film over duiven

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


De expo 'Duiven, mythologieën' in De Branding in Middelkerketoont tekeningen en aquarellen van de vierdelige film 'Duiven', waar Servais momenteel aan werkt. Meer dan wie ook heeft hij de Vlaamse animatiefilm voor het internationale voetlicht gebracht. Ondanks zijn gevorderde leeftijd, denkt hij niet aan stoppen. "Ik wil nog zoveel projecten realiseren", vertelt hij.

Raoul Servais, ereburger van Middelkerke, wil nog veel projecten realiseren. In 2015 bracht hij nog de kortfilm Tank uit en nu werkt hij volop aan een vierdelige film waarin duiven centraal staan. Aanvankelijk was het de bedoeling om verhalen te bundelen over WOI met de film, maar dat is anders uitgedraaid. "De duif staat niet alleen symbool voor vrede en verdraagzaamheid, tijdens de Eerste Wereldoorlog werden duiven ook vaak gebruikt als communicatie- en spionagemiddel." Ter illustratie zijn op de tentoonstelling historische stukken en artefacten uit de “Groote Oorlog” te zien. Op de tentoonstelling zijn de 4 ‘Duiven’ verhalen, individueel en in een opeenvolgende montage te zien, door middel van 5 schermen.

Projecten

"Ik ben iedere dag blij dat ik weer aan de slag kan, want stoppen zit er nog niet in hoor, ik heb nog zoveel projecten die ik wil realiseren. Ik zou me pas ongelukkig voelen als ik niets meer kan realiseren. Ik kijk nu al uit om volgend jaar een nieuwe kortfilm te regisseren" zegt Raoul Servais. Tot op vandaag behaalde Raoul Servais meer dan 50 filmprijzen onder meer in Cannes en Venetië.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 20 november van 14 tot 17 uur en op weekdagen is dat ook mogelijk van 10 tot 12 uur.

De Branding is gelegen in de Populierenlaan 35 in Middelkerke en de toegang is gratis.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven