Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Bondsblad rept met geen woord over dopingperikelen en het debacle van de nationale uitslagen

Geplaatst op 05/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be / DD

pic-kop_kbdb.jpg | Pitts

De Belgische duivensport op PlattelandsTv vanaf oktober. In het programma komen alle aspecten van de Belgische duivensport aan bod. Op zich een goed initiatief, daar niet van, maar als het programma zo informatief zal zijn als het jongste Bondsblad, houden we ons hart vast. Iedereen verwachtte daarin uitleg over de duistere beslissingen in verband met de “dopingzondaars”, over hoeveel dat aan de KBDB (en dus aan de liefhebbers) allemaal heeft gekost en uiteraard over het uitblijven van de nationale uitslagen. Communicatie en de KBDB, het gaat niet samen.

Hopelijk maakt het nieuwe bestuur daar een echt werkpunt van, alhoewel de oude krokodillen alles in het werk stellen om opnieuw verkozen te raken.

In het Bondsblad staan de geldig verklaarde kandidaturen zoals die begin juni door de raad van bestuur en beheer zijn aanvaard, met de simpele kanttekening dat bepaalde kandidaturen nog in onderzoek zijn. De gepubliceerde lijst is dan ook niet volledig. Mogelijk worden de kandidaten die al een weigering ontvingen, opgevist omdat die wegering op niks stoelde. Wat immers gezegd van de kandidaat die te horen kreeg dat hij geweigerd werd omdat hij uitslagen op duivensites plaatste?? Een andere kandidaat werd geweigerd ondanks de toezegging van een nationaal bestuurslid die het “wel allemaal in orde zou maken…”


Kortom, we kunnen alleen hopen op beterschap, op een degelijk en eerlijk beleid, dat er alleen maar op gericht moet zijn om het stoffige imago plaats te laten maken voor topsport en verjonging, zoals in de publiciteit voor het Tv-programma wordt beloofd. De liefhebbers rekenen erop dat het nieuwe bestuur open zal communiceren, de telefoon zal opnemen, mails zal beantwoorden, en de duivensport rechtlijnig en consequent zal dirigeren. De weg is nog lang. 

Reacties

Het commentaar van Piet schetst in korte bewoording exact de huidige problematiek binnen onze sport.

Prachtig dat Jullie blijven volharden om het onrecht binnen onze sport aan te klagen! Was zelf in die "branche" vrij aktief ten tijde van het roemloos ter ziele gegane Pipaforum (doofpotoperatie) en doe nu mijn "best" op forum MSN duivensport.

Heb een "carrière" van 50- jaar in de sport achter de rug, vroeger kreeg men hier nog een "medaille" voor......in de tijd toen iedereen nog vrolijk met de duiven speelde en "duivensport nog duivensport " was.

Vorig jaar haakte ik de duivenkiel definitief aan de haak ( deels ook om gezondheidsredenen ) maar grotendeels omdat ik mij niet meer kon vinden in het huidig beleid. De KBDB is een stuurloos schip dat weldra op de klippen loopt. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er na de verkiezingen betere tijden mogen aanbreken voor die prachtige sport die de duivensport toch is.

Binnenkort verhuizen we terug naar de heimat, de "Vlaamse Ardennen" en misschien komt er terug een duiventil in de tuin op stukje grond zuid-oost gericht. Of het er komt of niet .....veel hangt af van de opportuniteit die zich nu aanbied om nieuw bestuur te kiezen...... Mijn duivenhart bloedt sedert maanden ( weliswaar vanop de kantlijn) wanneer ik zie wat er nu allemaal gebeurt op organisatorisch vlak.

Gelukkig verliezen al die noeste werkers in de maatschappijen de moed niet en blijven zij "aan boord" voor de liefhebbers . Dit ondanks de voortdurende "betutteling " van "hogerhand" . Telkens weer steekt "den Bond" die dreigende vingertjes in de hoogte. Een bond moet er niet zijn "tegen" haar leden maar "voor" haar leden.Hopelijk komt er een ware "inferno" binnen het beleid en vinden de idealisten die zich kandidaat hebben gesteld om "puin" te ruimen de nodige steun en motivatie.

Duivensport mag niet "dood" ! Voor eerlijkheid en billijkheid , onrecht moet blijvend worden aangeklaagd !

Waldack L

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven