Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Bonnenverkoop DE eendracht Genk – De vrede Tongeren UP-DATE

Geplaatst op 10/11/2020, Auteur: Pitts


Nog enkele dagen en onze verkoop loopt ten einde, vandaar deze gevatte up-date.

Jens Aedtner ondanks zijn schenking op Chateauroux in 2018 een 3de prijs Nationaal Zone C behaalde van 694 duiven, krijgt Jens blijkbaar moeilijk vaste voet op Limburgse bodem. Daarom posten wij jullie een bondig overzicht van prestaties en kampioenschappen bij zijn verkoopgegevens.

Het boontje dat Luc Aernauts altijd voor de Geerinckx-duiven heeft is meer dan terecht. Top 3 vliegen op de provinciale uitslag ondanks de nadelige ligging, hoe dat kan ... wij moeten geen tekeningetje maken.

Voorzitter Jef Bertrand loopt gezien zijn leeftijd niet meer zo vlug van stapel betreffende stambomen, hier een hint: de basis van Jefs duiven zijn de Streel-duiven, en het is geen publiek geheim dat Edmond Streel de beste banden onderhield met Berke Willems. Zo stroomt het gegeerde Willems bloed nog steeds door alle lijnen in Rutten.

De stamboom van de verkoop geschonken door Patrick en Jorben Bollaers werd blijkbaar over het hoofd gezien, wie wil er nu geen combinatie van Limbourg x Willems- Eijerkamp onder de pannen.

Zevne Buckinx, jeugdig enthousiasme gesteund door sterk spelende melkers tot ver buiten onze provinciegrens, Zevne biedt ons door zijn schenking de kans om je slag te slaan uit één van de schenkingen van klasse duiven.

Jimmy Cardinaels, zoals steeds goed bezig, biedt kandidaat kopers de mogelijkheid zijn schenkingen virtueel te bekijken op de website van De Eendracht Genk. Google snel w.w.w.onslokaal.wordpress.com en neem bijkomende info in dank aan.

En waarom mag de Sint niet gaan shoppen in het Waasland, niet in het shopping center maar bij Marc De Cock. Uit zijn rijke collectie toverde hij bloedlijnen van De Rauw- Sablon, Gebr. Vandenheede, Gaston Van de Wouwer, Kurt Platteuw, Marcel Aelbrecht en nog veel meer kampioenenbloed tevoorschijn.

Bij de gewaardeerde uitgebreide schenkingen van De familie Gielkens Marcel en Erik gaat toch wel menig fond hart sneller slaan. Uit de stambomen blijkt al te duidelijk dat er tussen ons land en Nederland voor hen geen grens ligt: tophokken zoals Wynants, Batenburg v.d. Merwe, Comb. Vierhout, om er maar enkele te noemen gekoppeld aan Belgisch mooi zoals o.a. Remi Speltdoorn en Mornard.

Klop je wat verder aan bij de bon van Gilbert Lambrix dan kan je je nogmaals versterken met Wynants-bloed via de familie Gielkens.

In herhaling vallen doen wij niet graag, maar als het moet ... weet dat de tandem Leten-Isenborghs zich niet rechtstreeks toelegt op het spel. Maar weet ook dat Marc

via zijn keuringstochten bij het kruin der kampioenen datgene kon aanschaffen wat niet vlug zijn gelijke vindt. Van Dijck, Beens, Bergmans, Luc Herbots, Florizone, zonder uitzondering lijnen die zich uitstekend lenen als kruisingsmateriaal, worden u hier in de schoot geworpen.

M&J Nelissen-Moors uit Riksingen weten al langer waar Abraham zijn mosterd haalde. Rechtstreekse aankopen bij Emiel Clerinx uit Schakkebroek en Patricia Verhaegen uit Aarschot bezorgden hun al de nodige successen. Maar zij laten het evenmin niet na om recentere ontwikkelingen zoals Elite of Natural uit te testen.

Terecht kan ik hier aanhalen dat wij uitermate fier zijn op de schenking van Frank Neven. Het beste wat er op zijn hok zit, en het beste wat daar zit is gewoonweg van het beste wat er onder de duivenzon rondvliegt tussen Sint Truiden en Maastricht. Kan moeilijk anders koppeling Heremans x Geerinckx ... Bullseye.

Nu even tussen de regels lezen, want daar komt het meestal op aan als je stambomen bekijkt. Tom Nouwen AS, wil je vooruit en zeker op de halve tot zware halve fond, is dit het adres. Antwerpse toppers als zijnde Van Elsacker- Jespen, Dirk Van Dijck gekoppeld aan de klasse van Thoné-duiven. Simpel toch!

Wat de stamopbouw van Norbert Peeters betreft gaan wij ons moeten beperken, want deze opbouw levert stof voldoende op om een gans boek over te schrijven. Een goede raad, neem je tijd en laat je bij het bekijken van bijhorende stambomen van de ene verbazing in de andere rollen.

Als je denkt dat je alles al gehad hebt, dan kom je in onze sport vaak bedrogen uit. Zo ook in Millen bij de kampioenen Reynders-Tack, waar we ons de vraag kunnen stellen waar al dat duivenmoois vandaan komt en waar het gaat eindigen. Bekijk deze schenkingen en weet dat het einde van de kampioenstunnel nog niet in het zicht is.

Isidoor Thijs heeft omwille gezondheidsredenen na de tsunami-succesjaren 2017 – 2018 wat gas moeten terugnemen. Op het kweekhok echter bleef de gaspedaal ingedrukt en werd op kruissnelheid verder gezocht naar nog beter.

Ten slotte een snelle pitstop bij Jos Thoné. Snel ja, want meer moet dat niet zijn, in een oogopslag leer je van de stamboom de sublieme klasse. Gaby Vandenabeele x Jos Thoné of Top x Top = Super, nergens meer te verkrijgen maar hier werd voor deze gelegenheid graag een uitzondering op gemaakt.

De terminus van onze verkoop ligt vast “donderdag 20 uur” valt het doek definitief voor deze verkoop, tenzij je een kwartier voor de eind tijd een bod doet, wordt de veiling voor die schenking met 15 min verlengd.

 

KLIK HIER VOOR NAAR DE BONVERKOOP TE GAAN 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven