Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Boudewijn Jonckheere (Torhout): 2e Olympiade-duif categorie E grote fond

Geplaatst op 09/12/2016, Auteur: Superuser


Boudewijn Jonckheere uit het West-Vlaamse Torhout behoort reeds vele jaren bij de betere fondliefhebbers... en 2016 heeft Boudewijn nog een stapje vooruit gezet, zodat hij toch wel bij de absolute top behoort tussen de Belgische fond-liefhebbers.

Enkele hoogtepunten

In 1997 wint Boudewijn een 1ste nationaal La Souterraine tegen 11.300 jonge duiven met 'Vital Pomerol'...

In 2000 zorgde diezelfde 'Vital Pomerol' bijna voor een ware stunt, maar strande op enkele seconden van een nieuwe nationale winst... het werd uiteindelijk een 2de nationaal Cahors tegen 11.838 duiven.

In 2009 werd de 'Bekervlucht' gewonnen met 'Albert'

Dit zijn sommige hoogte-punten uit de duivencarriere van Boudewijn ... 'het seizoen 2016' zorgt hier eigenlijk voor een bijkomend absoluut hoogtepunt...

'Wim Van Mortier'... Een ware superduif

De duif dat Boudewijn naar een absoluut hoogtepunt brengt als duivenliefhebber is de: BE10-3101367 'Wim van Mortier'.

Deze duif sloot z'n vliegcarrière af met de provinciale winst uit Perpignan... om enkele maanden later nog gelauwerd te worden als 2de Belgische Olympiadeduif categorie E (grote fond) 2017!

Laten we eerst eens z'n palmares bekijken:

  • Chateauroux
    • nationaal 2011: 5.091 / 25.263d.
  • Limoges
    • nationaal 2012: 74 / 1.3781d.
  • Limoges
    • nationaal 2013: 1.481 / 14.271d.
  • Montauban
    • provinciaal 2013: 155 / 1.290d.
  • St-Vincent
    • provinciaal 2013: 291 / 954d.
  • Limoges
    • nationaal 2014: 1.193 / 18.390d.
  • Montauban
    • nationaal 2014: 421 / 5.933d.
  • Perpignan
    • nationaal 2014: 81 / 6.248d.
    • i.nationaal 151 / 17.971d.
  • Tours
    • regionaal 2015: 30 / 472d.
  • Limoges
    • nationaal 2015: 688 / 15.012d.
  • Pau
    • provinciaal 2015: 4 / 541d.
    • nationaal 32 / 1.980d.
    • i.nationaal 174 / 9.052d.
  • Brive
    • nationaal 2015: 1.771 / 8.674d.
  • Perpignan
    • nationaal 2015: 1.065 / 5.254d.
  • Limoges
    • nationaal 2016: 2.755 / 13.493d.
  • Montauban
    • nationaal 2016: 39 / 4.327d.
  • St-Vincent
    • nationaal 2016: 56 / 2.562d.
    • i.nationaal 180 / 10.643d.
  • Perpignan
    • provinciaal 2016: 1 / 887d.
    • nationaal 28 / 4.191d.
    • i.nationaal 55 / 12.689d.

Deze duif werd rechtstreeks aangekocht bij Hendrik Mortier uit St-Kruis... er werd daar in 2010 trouwens een ganse ronde jonge duiven aangekocht... en op de stamboom van deze duif (+ z'n nestmaat) heeft Hendrik toen erbij geschreven: 'Dit moeten je beste worden'... en/of hij gelijk gekregen heeft.

Trouwens uit dezelfde vader speelt Hendrik dit jaar de 1ste provinciaal Barcelona!

De afstamming van 3101367-2010 'Wim van Mortier':

  • V. 3059019-2006 'Tarbes/Wim' won o.a. in '07 St-Vincent 15de nat. '08 Tarbes 1ste prov. 7de i.nat. 12.537d. Daarna naar kweekhok.
    • GV. 3008293-1999 'Den Barcelona I' 12de primus interpares'05
    • GM. 4316099-2003 'Blauwe Aelbrecht 099' zus 1ste nat. asduif fond KBDB 2003
  • M. 3032308-2007 'Dochter zwarte Pau'
    • GV. 3236839-2003 'zwarte Pau' 4/5 op overnachtvluchten, met 1ste prov. Pau 496d.
    • GM. 3245626-2002 'Barcelonaduivin'

Enkele andere toppers:

BE13-3008330'de Student'

won in 2016:

  • Montauban regionaal 6 / 125 ; nationaal 280 / 4.327
  • St-Vincent regionaal 3 / 86 ; nationaal 39 / 2.562
  • Perpignan regionaal 10 / 98 ; nationaal 338 / 4.191

 

  • V. 'De Tulle' won topprijzen op Tulle, Brive, Limoges,...
  • M. 'Mortier' lijnen Hebbrecht * Mortier * Boddaert

 

BE12-3143300

won in 2014:

  • Jarnac regionaal 2 / 103 ; nationaal 9 / 3.726

won in 2016:

  • Limoges regionaal 4 / 349 ; nationaal 101 / 13.493
  • Cahors regionaal 8 / 127 ; nationaal 54 / 6.164

Op libourne met oog kwijt thuisgekomen.

  • V. 3017305/03 won o.a.: Cahors nat. '05 30 / 9.275; Cahors nat. '07 43 / 5.893... is ook vader van o.a. 'Albert' de bekerwinnaar... is inteelt naar de 'Vital Pomerol'
  • M. dochter 1ste nationaal Castres (Hendrik Mortier)

BE11-3032142 'Premier'

deze klepper won reeds 4 maal in de top-50 nationaal met:

  • La Souterraine nationaal 34 / 9.548
  • Souillac nationaal 42 / 5.282
  • Limoges nationaal 43 / 18.390
  • Jarnac nationaal 33 / 3.726
  • V. 'Minister'
  • M. 'Zus 305'

Beide ouders zijn afkomstig van superduif 'Vital Pomerol'

Gewonnen kampioenschappen

De voorlopig gekende gewonnen kampioenschappen, tonen aan dat Boudewijn bij de absolute top behoord... en in 2016 misschien wel het beste hok op de fond/grote fond, vooral als er naar de vluchten van de Belgische Verstandhouding gekeken word (het is reeds enkele jaren dat Boudewijn zich toelegd op deze vluchten).

  • Kampioenschappen Belgische Verstandhouding:
    • 2de Algemeen kampioen
    • 1ste All Round kampioen
    • 1ste prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke
    • 4de As-duif 2016
    • 1ste Criterium der Azen
    • 1ste De Zesdagen
    • Winnaar Tierce van de Fond
    • Winnaar Tierce Grote Fond
    • Winnaar Quarte
  • Inter-Westvlaamse:
    • 5de kampioen oude duiven
  • Nationale kampioenschappen:
    • 10de nationaal kampioen grote fond oude KBDB
  • Olympiade:
    • 2de Belgische Olympiade-duif categorie E grote fond.

Resultaten 2016:

  • Bourges
    • regionaal 337d.: 20 (2)
  • Limoges
    • regionaal 349d.: 4,14,22,30,...
    • nationaal 13.493d.: 101,293,355,489,1075,...(11/26)
  • Chateauroux
    • reg. 664jl.: 12,22,50,55,...
    • nationaal 2.9591jl.: 129,201,695,848,971,1712,2853,...(10/19)
  • Cahors
    • regionaal 127d.: 8,32 (2)
    • nationaal 6.164d.: 54,521 (2)
  • Montlucon
    • reg. 149d.: 4,6,9,13,...
    • nationaal 9.462d.: 138,185,447,749,...(6/12)
  • Montauban
    • reg. 125d.: 1,6,,...
    • nationaal 4.327d.: 39,280,...(4/5)
  • Argenton
    • reg. 443jl.: 16,21,39,42,...
    • nationaal 18.363jl.: 1271,1464,...(10/14)
  • Argenton
    • reg. 292d.: 28,... (2/3)
  • Agen
    • regionaal 93d.: 5 (2)
    • nationaal 3.923d.: 94 (2)
  • St-Vincent
    • reg. 86d.: 3,4 (2)
    • nationaal 2.562d.: 39,56 (2)
  • Limoges
    • regionaal 174d.: 3,... (6/10)
    • nationaal 6.492d.: 23,331,394,580,...
  • Limoges
    • reg. 223jl.: 7,12,13,14,23,...
    • nationaal 6.946jl.: 92,207,217,268,473,494,605,651,... (12/14)
  • Jarnac
    • regionaal 71d.: 6,...
    • nationaal 4.167d.: 111,308 (3)
  • Brive
    • regionaal 147d.: 16,... (3/5)
    • nationaal 5.952d.: 418,... (3/5)
  • Brive
    • regionaal 110jl.: 3,5,9,...
    • nationaal 5.929jl.: 127,180,272,421,422,527,... (10/13)
  • Perpignan
    • reg. 98d.: 1,10,...
    • provinciaal 887d.: 1,66,...
    • nationaal 4.191d.: 28,338,... (3/3)
  • Tulle
    • regionaal 106d.: 7
    • nationaal 6.101.: 428 (1/2) 

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven