Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Brief aan de verenigingen van sector 2 & 3

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Brief aan de verenigingen van sector 2 & 3.

 

Het was zaterdag een zeer bewogen algemene vergadering van de KBDB Vlaams Brabant. Als je hoort welke verwijten er naar het hoofd geslingerd worden tussen de verschillende verenigingen dan begint je maag wel even serieus te draaien.

Oude vetes worden zelfs gebruikt om mensen niet toe te laten in samenspelen. Ik weet dat dit een hekel punt is we hebben er in onze contreien zelf last van . Als we en dan bedoel ik alle verenigingen van sector 2 & 3 niet wat water bij de wijn gaan doen dan gaan we de achteruitgang van onze sport alleen maar versnellen.

Het grootste probleem is de keuzemogelijkheden in onze sectoren.

De test enige jaren geleden met enkel op zaterdag spelen was volgens onze liefhebbers een schitterend initiatief. Dan weer afgeblazen door een voor mij onbekende reden dus ik ga me daar ook niet verder over uitwijden. Wat weer tot gevolg had dat enkele jaren later ook weer het donderdag -vrijdag inkorven op de halve fond weer een discussiepunt is geworden. Dit is dan ook weer om de kerk in het midden te houden toegestaan.

Het gevolg van dit allemaal is dat er onderling een getouwtrek is tot stand gekomen tussen alle verenigingen om liefhebbers bij te winnen. Als je dan weet dat iedere vereniging een nood heeft aan medewerkers zie ik daar allemaal het nut niet van in.

Nog een volgend iets dat zaterdag is aangekaart is het dalend aantal liefhebbers vooral door overlijden.

Dus ik denk dat we niet slim zijn om nog gaan te vissen in andere verenigingen die zullen zelf wel sluiten als het groepje te klein wordt.

Nog een hekel punt is de breedte van de zone om samen te lossen.

Wat hier de meeste mensen tegen de kop stoot is ,wij kunnen dan geen prijs meer spelen. Daar zijn in mijn ogen toch ook plaatselijke uitslagen en of samenspelen in het overkoepelend samenspel in. En als je het niet probeert zal je het nooit weten. De proef die men dit jaar wil doen om eens alles samen te lossen met twee verschillende inkorfdata gaat ook weer voer zijn voor allerlei discussies.

Ook de windrichting op die dagen heb je niet in de hand en kan een vertekend beeld geven voor de test.

Die bredere zone gaat er door verloop van jaren automatisch komen. Dus ik zie het probleem niet zitten om het dit jaar al niet definitief uit te voeren. Enkel nog proberen overeen te komen de inkorfdag vast te zetten en daar gaat het schoentje weer wringen. Donderdag of vrijdag maakt niet uit beide hebben voor en nadelen. En als de KBDB hier geen standpunt gaat innemen gaat er nooit een deftig samenspel komen. We zien de laatste jaren door al de keuzemogelijkheden enkel een inkrimping van
samenspelen i.p.v. een uitbreiding.

Dus aan alle voorzitters van de verenigingen zouden we de knoop dit jaar niet doorhakken en op een fatsoenlijke manier met elkaar door zee gaan in i.p.v. altijd van oude koeien uit de gracht te gaan halen en vetes die al van net na wereldoorlog blijven duren eens voorgoed te begraven. De lokalen zullen er enkel maar beter van worden.

En wie weet zetten we onze sport eens positief in het daglicht na al het negatieve gedoe want daar gaan we geen nieuwe liefhebbers mee aantrekken.


Groeten van een kleine duivenmelker,
Ronni
Duivenbond Schaffen


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven