Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

CFW informeert omtrent de vlucht uit Macon

Geplaatst op 16/05/2018, Auteur: Pitts


Het AWC heeft de organisatie van de Centrum & Oost vlucht op Mâcon op 19 mei opzettelijk gesaboteerd, Deze vlucht werd aan de autoriteiten voor dierenwelzijn in Wallonië aangekondigd als Fondvlucht en niet als wijziging van lossingsplaats. Deze reageerden, op vrijdag 11 mei, door Dr. Aurélie Christiaens, veterinair adviseur van de Openbare Dienst van Wallonië, eraan herinnerend dat werd besloten dat geen enkele deelname van jaarlingen aan fondvluchten vóór 23 juni zou plaatsvinden. Wordt beschouwd als strijdig met de beginselen van dierenwelzijn. En bovendien, in overeenstemming met de AGW van 6 oktober 2016, heeft de minister die verantwoordelijk is voor dierenwelzijn, de plaatsen en tijden voor collectieve releases goedgekeurd op 6 april. De vluchten mogen niet gewijzigd worden zonder zijn toestemming.


Sabotage

De vlucht op Mâcon is geen Fondvlucht ! Wie is er verantwoordelijk voor het communiceren van deze valse informatie?

Gebrek aan follow-up: 

Op 23 april kregen we van de Franse duivenfederatie bericht dat het niet mogelijk was om de duiven op 19 mei in Chalon/s/Saône te lossen. We hebben er voor gekozen om de lossingsplaats naar Macon te verplaatsen en we hebben de KBDB en het AWC onmiddellijk op de hoogte gebracht. 18 dagen later werd de verandering van locatie niet door het AWC meegedeeld op grond van het feit dat het een interprovinciaal is dat onder het Nationale Sportcomité valt.

We zitten vast, er is geen dialoog mogelijk met het AWC die volgens het decreet van de Waalse regering van 6 oktober 2016 de vertegenwoordiger is van de Waalse duivenliefhebbers, en vooral voor de collectieve plaatsen van lossing. Aanvragen moeten worden ingediend door deze wettelijk aangewezen rechtspersoon.

We moeten de voorzitter van het sportcomité bedanken die naar het probleem heeft geluisterd en tevergeefs heeft geprobeerd een aanvaardbare oplossing te vinden.

 

In de wandelgangen: 

En nu gaat de negatieve communicatie verder en circuleert een goedbedoelende persoon de info dat de wedstrijd is geannuleerd!

Met grote spijt moeten we de categorie jaarlingen supprimeren voor de wedstrijd Macon. De wedstrijd zal plaatsvinden en ik reken op jullie om massaal deel te nemen. We moeten samen staan ​​in het aangezicht van tegenspoed!

 

Met vriendelijke groeten,

Daniel Stoclet


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven