Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Claes – Nakajima (Zolder)

Geplaatst op 24/11/2019, Auteur: Pitts


Ieder jaar successen op de grote fond met het beste uit de Jos Joosen – lijnen.

 

Grote Fond

Jean Claes is reeds vele jaren een begenadigd fondspeler. Samen met zijn japanse teamgenoot Nakajima, werd sinds de eeuwwisseling geopteerd om te investeren in het beste voor de grote fond en overnachtvluchten. 

Jos Joosen (Brecht)

In het antwerpse Brecht, vloog Jos Joosen het ene provinciale, nationale en internationale succes na het andere bij mekaar. De 1e internationaal Perpignan, 1e internationaal Marseille 2010, 1e provinciaal Bordeaux, 2e nationaal Dax, enz ….
Claes-Nakajima kochten bij Jos Joosen jonge duiven en eieren, enkel uit de beste lijnen van deze winnaars,  en die werden in Zolder op de kweek gezet.    

Succesvol
Ook in limburg brachten de onvermoeibare Joosen-duiven spoedig successen op het hok Jean Claes -Nakajima. Talloze noteringen in de provinciale kampioenschappen grote fond (limburgse fondmaraton)  ; maar ook in de sterke euregio-kampioenschappen was het tandem ieder jaar terug te vinden.

 

Afbouw kweekhok wegens leeftijd en gezondheid.

Het valt Jean Claes de laatste jaren steeds moeilijker om de vele verplaatsingen naar de verre inkorflokalen te doen.  Er werd dan ook enkel nog met weinig duiven deelgenomen aan een beperkt aantal wedstrijden.
In samenspraak met dhr. Nakajima, werd nu besloten om de waardevolle fondcollectie te verkopen.   In de toekomst zal enkel nog met een beperkt aantal duiven aan de halve fond (inkorving in eigen lokaal) worden deelgenomen.

 

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven