Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Comb. Roegiest & Visser (Philippine – Nl)

Geplaatst op 30/11/2019, Auteur: Pitts


Successen op basis van hun fenomenaal kweekhok, gevormd met de beste Belgische en Nederlandse duiven.

Historie
Halverwege de jaren negentig slaan Willie Roegiest en Johnny de Visser de handen in elkaar. Met duiven van Koen Minderhoud en Jos Vercammen als basis voor hun hok stapelen ze de successen op. 1ste NPO Orleans van 10.173 duiven. 1ste ZNB Tours (snelste van 27.500 duiven). 1ste NPO Sourdun van 6.022 duifjes.1ste NPO Tours tegen 6.752 duiven, enz…
 

Top-rassen

In 2011 gaan ze versterking zoeken bij een hok dat op een onwaarschijnlijk hoog niveau aan het pieken is. De keizers van het vitesse spel uit Lille: Stickers-Donckers. Een duo dat ook onze  Duivenkrant kampioenschappen jarenlang heeft gedomineerd.
Verder wonen op de mooie hokken in het mosselstadje Philippine (Zeeland) ook nog de bloedlijnen: Batenburg-van der Merwe, Hermans-Hoekstra, Comb. Van Wanrooi, Geert De Clerck, Luc de Laere, Wim Segboer, Chris Debacker, Luc Van Mechelen, Antoine De Graeve, enz.

 

Verkoping
Het gewaardeerde kweekhok van de combinatie Roegiest & de Visser dient nu,  tot hun spijt, drastisch te worden ingekrompen, wegens tijdsgebrek door de drukke job van Johnny.  Er zullen minder kweekkoppels worden gehouden en minder jongen kunnen worden uitgewend in de komende jaren.  
Hierdoor komt nu uitzonderlijk een deel van de rechtstreeks aangekocht duiven van het tophok Luc Van Mechelen, Segboer, Degraeve, Geert De Clerck, ….te koop. Het zijn duiven van 2015 tot 2018, welke nauwelijks werden uitgetest op het kweekhok. Zij komen samen met een uitgeselecteerd lot, zelf gekweekte uitgeruide zomerjongen uit de beste kweekkoppels.
Kweekklare duiven !   Een buitenkans om ieder kweekhok te versterken !!

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven