Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Combinatie Roegiest & de Visser (Philippine)

Geplaatst op 14/11/2017, Auteur: PItts/PB


Halverwege de jaren negentig slaan Willie Roegiest en Johnny de Visser de handen in elkaar. Met duiven van Koen Minderhoud en Jos Vercammen als basis voor hun hok stapelen ze de successen op. 1ste NPO Orleans van 10.173 duiven. 1ste ZNB Tours (snelste van 27.500 duiven). 1ste NPO Sourdun van 6.022 duifjes.1ste NPO Tours tegen 6.752 duiven, enz…

In 2011 gaan ze versterking zoeken bij een hok dat op een onwaarschijnlijk hoog niveau aan het pieken is. De keizers van het vitesse spel uit Lille: Stickers-Donckers. Een duo dat ook onze eigen Duivenkrant kampioenschappen jarenlang heeft gedomineerd.  In deze veiling jonge duifjes die afstammen van een heel bataljon van veelwinnaars, crackduiven en winnaars van provinciale en/of nationale KBDB onderscheidingen.
Verder wonen op de mooie hokken in het mosselstadje Philippine (Zeeland) ook nog de bloedlijnen: Batenburg-van der Merwe, Rudi Desaer, Patrick en Dimitri Houfflyn, Jos Joosen, Roger en Dirk Speybroeck, Patricia Verhaegen en Verreckt-Arien.
Het gewaardeerde kweekhok van de combinatie Roegiest & de Visser dient nu,  tot hun spijt, drastisch te worden ingekrompen, wegens tijdsgebrek door de drukke job van Johnny.  Er zullen minder jongen kunnen worden uitgewend in de komende jaren.  Hierdoor komt nu uitzonderlijk een deel van de rechtstreekse duiven van het tophok Stickers-Donckers, van Jos Vercammen, Hermans-Hoekstra, ….te koop, samen met een deel zelf gekweekte duiven uit rechtstreekse van Benny Steveninck, Verreckt-Ariën, …….
Kweekklare duiven !   Een buitenkans om ieder kweekhok te versterken !!

 

 

  • Klik hier voor naar de veiling te gaan.
  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan bij “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • De veiling eindigt op woensdag 15/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven