Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De Duivenbond of de Voetbalbond het verschil is echt niet zo groot meer meneer - episode 2

Geplaatst op 17/05/2018, Auteur: PittsLaten we het in deze episode eens hebben over onze play-offs  

In play-off 1 is zowat alles al beslist. Enkele ploegen zoals Anderlecht strijden nog om de Europese plaatsen.                            
In play-off 2 is het enkel nog interessant wie er nu al dan niet topschutter zal worden,  Hamdi Teddy of Thelin.
En dan heb je nog de ploegen uit 1B . 

En zo kan je de inkorflokalen in West-Vlaanderen ook indelen :
In play-off 1 zitten de lokalen die de nationale vluchten en de provinciale vluchten van de Inter-Westvlaamse kunnen  inkorven . 
In play-off 2 zitten de lokalen die de snelheid kunnen inkorven en de provinciale kleine halve fond . 
In 1B zitten de lokalen die gedoemd zijn om de snelheid in te korven.

Welnu, we maken nog eens de link met onze voetbalbond. De play-off 1 lokalen, die zijn tevreden die hebben volle mand en inkorfplaatsen, een beetje zoals het stadion van Club dat iedere 14 dagen goed gevuld zit. De play-off 2 lokalen, die kunnen meevaren op de goede flow, zijn ook nog tevreden al weten  ze niet of ze straks nog veel volk zullen zien op hun kleine halve fond vluchten want ze zijn al enkele vluchten kwijt aan play-off 1. Net een beetje zoals Zulte Waregem dat nog Europees probeert te halen.  
Het meest schrijnende is het in 1B waar de meeste verenigingen moeten tevreden zijn met 50 à 100 duiven per vlucht en per weekend, een beetje zoals bij Lierse. Het faillissement staat ze bijna aan de lippen. En dan heb ik het niet over het financiële, want de verenigingen uit 1B geven bijna evenveel geld uit op hun vluchtbeschrijvingen als de verenigingen uit play-off 1 en 2 samen.  Gezond is anders !

En jawel de VAR uit West-Vlaanderen kijkt over de schouders mee maar ze doen er niets aan . 

Het meest huiveringwekkende wat nog altijd gebeurt, is dat bepaalde voorzitters en bestuursleden van play-off 1 lokalen voortdurend gaan inkorven in de 1B lokalen i.p.v. in hun eigen vereniging. Ze gaan daar met het prijzengeld lopen en proberen dan nog een eerste prijs  mee te nemen, want dat is goed voor hun verkoop na het seizoen.
Het is een beetje vergelijkbaar met ene Coucke, voorzitter van een play-off 1 club die een club uit play-off 2, met name Oostende,  volledig leeg aan het kopen is en aan het wachten is op de terugkeer van Hamdi en Thelin om zijn zakken nog eens goed te vullen met het werk van een ander.  

Mijne heren van het bestuur van West Vlaanderen,  wanneer gaan jullie eens uit jullie pijp komen en  zeggen dat het zo echt niet verder kan. Het mag dan een  overgangsjaar zijn voor jullie en in jullie nieuwsbrief staat te lezen dat jullie niets meer gaan doen dit jaar buiten met jullie eigen duiven spelen, tenminste voor diegenen die er hebben, maar wordt wakker aub, het water staat de bestuursploegen uit 1B aan de lippen. Ze weten soms niet uit welk hout  pijlen snijden. 
Kijk niet vanuit jullie eenzame hoogte neer op bepaalde situaties maar grijp in nu het nog kan. Als we volgend jaar nog met de duiven willen spelen  is er echt verandering nodig en geen loze verkiezingsbeloften. 
 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven