Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De Eendracht Genk rondt viering 100-jarig bestaan af met grootse bonverkoop via Pitts

Geplaatst op 14/02/2020, Auteur: Pitts


De Eendracht Genk viert zijn 100-jarig bestaan met een tweeluik. In oktober werd de vereniging op het stadhuis van Genk ontvangen door burgemeester Wim Dries en de schepenen Nagels en Parthoens. Daarna zaten de leden en hun partners samen aan de feestdis. De vereniging rondt nu het lustrum af met een grootse bonverkoop via Pitts, die nog loopt tot donderdag 20 februari. 

 

KLIK HIER VOOR NAAR DE BONVERKOOP TE GAAN

 

Geschiedenis

De Eendracht Genk heeft een lange geschiedenis achter de rug. De bond werd gesticht vlak na de eerste wereldoorlog, in 1919 dus, en is daarmee een van de oudste duivenmaatschappijen in Limburg. Gedurende vele jaren scheerde de populariteit van de duivensport hoge toppen. Voor honderden Genkenaren was het een hobby die ze met veel passie beleefden. 

 

foto-stadhuis.jpg | Pitts

Op dit ogenblik is De Eendracht Genk gehuisvest in de vroegere schoollokalen aan de E. Fabrylaan in Genk-Sledderlo. Die locatie werd bekomen met de steun van het Bisdom en van het Stadsbestuur. De leden en vrienden van De Eendracht zorgden zelf voor de inrichting en beschikken nu over een lokaal dat tot de mooiste duivenlokalen van Limburg behoort.
Opmerkelijk gegeven is zeker dat Albert Bijnens (85) al sinds 1962 aan het roer staat van deze bond. Hij heeft het wel en wee van de vereniging in alle opzichten meegemaakt. Albert is dus niet alleen een van de  éminences grises in het Limburgs voetbal. Van 1978 tot aan de fusie in 1988 was hij voorzitter van Thor Waterschei. In 1994 trad hij toe tot de beheerraad van KRC Genk. Maar gelukkig voor De Eendracht bleef Albert zijn geliefkoosde duivensport altijd trouw en staat hij nog steeds aan het roer van “zijn” Eendracht. 

De bonverkoop via Pitts is intussen gestart en loopt nog tot donderdag 20 februari. De eindbiedingen zullen geschieden tijdens de kampioenenavond van De Eendracht op zaterdag 22 februari in het eigen lokaal aan de Fabrylaan in Genk. 

bijnens-genk.jpg | Pitts

Albert Bijnens is al sinds 1963 voorzitter van De Eendracht Genk. Zijn grootvader was in 1920 voorzitter, een jaar na de oprichting van de vereniging.

 

Met een receptie voor genodigden en de bonverkoop via Pitts sluit De Eendracht Genk de viering van zijn 100-jarig bestaan af. De receptie vindt plaats voor aanvang van de kampioenenviering op zaterdag 22 februari. Tijdens de kampioenenavond worden ook de bons opgeroepen van de Pitts)-bonverkoop die loopt tot donderdag 20 februari. 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven