Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De functie bij het bieden op veilingen & bonverkopen: "Het autobod"

Geplaatst op 15/11/2022, Auteur: Pitts


Bij Pitts houden wij van vernieuwing en in het zo goed mogelijk voorzien in de behoefte van de klant. Graag introduceren wij dan ook voor u, bieders, het autobod. Hierover even een woordje uitleg:

 

Wat is automatisch bieden?

Wanneer u een autobod (automatisch bod) plaatst verhoogt het Pitts veilingsysteem, indien nodig, automatisch uw bod met het kleinst toegestane bedrag (de minimale biedstap) zodat u weer de hoogste bieder bent. Het systeem biedt, tot aan de hoogte van het door u opgegeven autobod, over een andere bieder heen. Op deze manier hoeft u niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen maar kunt u uw maximumbedrag eenvoudig instellen als autobod. Dit is ook handig indien u op de avond van het aflopen van de veiling, zelf de veiling niet kunt volgen. Alleen als iemand een hoger bod doet dan uw autobod, bent u niet meer de hoogste bieder.

 

Hoe werkt het?

U dient zichzelf steeds aan te melden alvorens u een autobod kan instellen. Let op, om te kunnen aanmelden dient u geregistreerd te zijn op onze site. U voert het bedrag in dat u maximaal wilt bieden voor de duif en drukt op de knop "Autobod". Vervolgens krijgt u een e-mail met de bevestiging van het uitgebrachte autobod. Indien u nog niet het hoogste bod had dan wordt namens u het eerst mogelijke bod, rekening houdend met de minimale biedstap, uitgebracht. Voorbeeld: Stel er is een andere bieder met het hoogste bod op een duif en dat is € 50 en u wilt maximaal € 150 bieden. U voert een auto-bod van € 150 in. Namens u wordt dan € 75 geboden.

 

Welk bedrag kan ik instellen als autobod?

Bij het instellen van een autobod dient men steeds rekening te houden met de biedstappen die ook gelden bij het manuele bod. Deze starten vanaf €25 en verhogen tot €300 met €25, van €301 tot €1000 met €50 en vanaf €1001 tot … met €100. Voorbeeld: Wanneer er een bod ingesteld staat van €50 dient u een autobod in te stellen van minsten €75, staat er een bod van €350 moet het autobod minstens €400 zijn enzoverder,…  Pitts behoudt zich het recht om biedingen die niet voldoen aan de voorwaarden te verwijderen. 

 

Met welk bedrag wordt het bod verhoogd?

Indien door uw autobod, automatisch door het systeem wordt geboden dan wordt het bod van de hoogste bieder verhoogd op basis van de volgende minimale biedstappen:

Biedprijs vanaf €                Biedprijs tot €                Biedstap €.     

         € 25                                   € 300                              € 25

        € 301                                 € 1000                            € 50

       € 1001                                 € …                                € 100

 

Wie kan mijn autobod zien?

Andere gebruikers kunnen het door u ingestelde bedrag niet zien. Ook het Pitts-team kan dit niet zien. Alleen in uitzonderlijke situaties waarbij het nodig is om het biedverloop te analyseren, is uw autobod uitsluitend opvraagbaar door de externe IT-ers van de website.

 

Kan ik mijn autobod intrekken of bewerken?

Ja, dat kan. U kan uw autobod verwijderen en/of een nieuw autobod instellen. Vb.: u heeft een autobod van € 150,00 ingesteld en staat momenteel op het hoogste bod van €75,00. U kan het autobod verwijderen maar blijft dan wel op het, op dat moment, hoogste bod van 75€ staan. Een andere mogelijkheid is dat u het autobod aanpast van bv €150,00 naar €200,00. 

 

Wat gebeurt er als iemand een bod uitbrengt dat hoger is dan uw autobod?

In dat geval heeft u niet meer het hoogste bod en ontvangt u een e-mail dat u bent overboden.

 

Wat gebeurt er als iemand net onder uw autobod biedt?

In dat geval wordt als automatisch bod uw maximale bod uitgebracht. Voorbeeld: Stel u heeft een autobod van € 150 euro en het hoogste bod is € 75. Een andere bieder biedt € 145. Dat bod wordt geaccepteerd en wordt vervolgens door uw bod overboden met € 150. 

 

Wat gebeurt er als iemand een bod uitbrengt dat exact het autobod is dat u eerder heeft uitgebracht?

U had reeds een autobod op deze duif geplaatst van precies het betreffende bedrag. Uw bod krijgt dan voorrang want het is eerder uitgebracht, snel zijn is dus de boodschap.

 

Kan ik een autobod uitbrengen als ik al het hoogste bod heb?

Ja, dat kan. Dit kan handig zijn als u het hoogste bod al hebt maar bij het aflopen van de veiling niet aanwezig kunt zijn. In dat geval kunt u een autobod instellen om meer zekerheid te hebben om het lot te winnen. Het systeem zal pas automatisch gaan bieden zodra iemand anders een hoger bod uitbrengt, dus wanneer u bv een bod heeft staan van € 75 en beslist om ook een autobod van € 150 in te stellen zal het systeem niet meteen een bod van € 100 uitbrengen maar wordt dit pas verhoogd wanneer iemand anders een bod doet.

 

Wordt de eindtijd van het lot verlengd als in de laatste 15 minuten automatisch wordt geboden?

Ja, ook dan wordt de eindtijd van het lot verlengd met 15 minuten.

 

 

 

 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven