Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De Sponsorgroep Hageland deelt 30.000 € uit

Geplaatst op 10/01/2018, Auteur: Pitts/PB


Na een spijtig voorval kende de kampioenviering een abrupt einde die 21ste oktober. Het plotse overlijden van een bezoeker noopte de Sponsorgroep Hageland alles te herdoen op 15 december 2017 te Waanrode. Veel volk, gezellige sfeer, wat moet een mens nog meer hebben.

Maar liefst 30.000€ werd er uitgedeeld aan de leden die zich wisten te onderscheiden op de nationale vluchten halve fond. Benevens de liefhebbers die wonen in Vlaams Brabant in een deelgemeente beginnend met postcode 3… mochten vanaf 2017 ook liefhebbers uit de gemeenten (inclusief deelgemeenten) Hulshout – Herselt – Westerlo – Olen – Geel – Mol – Dessel – Balen – Laakdal – Meerhout (provincie Antwerpen) en de gemeenten (inclusief deelgemeenten) Ham – Tessenderlo – Beringen – Lummen – Halen – Herk de Stad – Nieuwerkerken – Sint-Truiden – Gingelom (provincie Limburg) meedoen in het kampioenschap. Reden van de uitbreiding was voornamelijk het afnemend aantal leden in Vlaams Brabant.

De organisatie was perfect. Met een strak plan werden de kampioenen gehuldigd en gingen een 100 tal bons onder de hamer. Nadien werden de aanwezigen getrakteerd op een reuzetombola. Kersvers mandataris Gerd Schotsmans en alle medewerkers mogen terecht fier zijn op hun organisatie.

 

210 leden in 2017

De groep zag het daglicht in 1976 onder impuls van Gommaire Verbruggen uit Scherpenheuvel-Zichem. Bedoeling was de kleine halve fond een duw in de rug te geven en de vitessespelers te laten proeven van grotere afstanden. De groep kende in haar hoogconjunctuur zeker 50 bestuursleden. Begin de jaren 2000 kwam er sleet op de formule en verscheidene medewerkers vonden dat het welletjes was geweest. In die mate dat er in 2006 slechts 6 bestuursleden overbleven. De groep kende onder haar noeste werkers goede liefhebbers zoals een Jef Vanwinckel, een Jean Vos , dit om er maar een paar te noemen. Gerd Schotsmans uit Scherpenheuvel en Walter Lambeets uit Aarschot reanimeerden de groep. Er was nog wat financiële reserve voor een doorstart in 2007. Men veranderde wel het geweer van schouder. Voortaan zou de zware halve fond het hoofddoel worden.

Het huidig bestuur wordt gevormd door Roger Didden (voorzitter),  Gerd Schotsmans, Willy Vanhove en Karel Roden. Helpers zijn Walter Lambeets, Danny Van Hoof en Pablo Deplae. En er kunnen nog altijd wat helpers bij om onder meer de sponsorgroep overal te lande te promoten. De sponsorgroep telde 210 leden in 2017.  

 

Kampioenen en winnaars 2017

Leon Jacobs uit Tremelo won de Hageland Race jonge duiven. Rens Gerard (Herselt), Geyskens Olivier (Veerle), Vlaeminck Marc (Ramsel), Geyskens Olivier (Veerle), Brugmans Sabrina (Halen), Janssens Geoffrey (Baal), Renders Ivo (Geel), Van Horenbeeck- Steg (Schaffen),  Eyletten Michel & Gunter (Diest) vervolledigen de top 10.

 

Marc Vlaeminck uit Ramsel wint het kampioenschap jonge duiven.

De Hageland Race oude en jaarse duiven werd gewonnen door Danny en Nick Van Avondt uit Wespelaar. Ook de tweede plaats werd door hen ingenomen. Plaatsen 3 tot 10 worden ingevuld door volgende liefhebbers: Wijns Boni & Zoon Langdorp, Cumps Gebroeders Langdorp, Bosmans -Leekens Beverlo, Monette Frank Diest, Menten Ronny Rummen, Verkoeyen Yvo Mol, Renders Ivo Geel en Das Jos Meldert.

 

 

 

hageland-nationale-winnaars-gespot-op-de-sponsorgroep.jpg | Pitts
hageland-de-ploeg-van-de-sponsorgroep.jpg | Pitts
hageland-danny-en-nick-van-avondt-wint-de-hageland-race-oude-en-jaarse.jpg | Pitts
hageland-leon-jacobs-links-op-de-foto-wint-de-hageland-race-jonge-duiven.jpg | Pitts

Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven