Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De tandem Ivan Van Den Bossche-Eddy Van Den Steen (Asse)

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Heel dik tegen mijn goesting!

 

Na een onderbreking van enkele jaren besluit Ivan Van Den Bossche in 2005 de draad van het duivenspel terug op te rapen. Oorspronkelijk en met veel succes uitsluitend op de vitesse vluchten. In 2007 gaat hij zich meer toe te leggen op de nationale halve fond vluchten. De resultaten zijn er meteen. In 2008 knallen zijn jonge duifjes op de nationale vluchten en weet hij telkens zijn 1é en 2é heel vooraan te klokken. In 2009 gaat een ploeg van 12 duivinnen gewoon op dat elan verder en wordt de zonale overwinning behaald op Bourges bij de jaarduiven. In 2011 wordt 'Anous' provinciale as-duif grote halve fond bij de oude duiven. En ook 2013 wordt andermaal een topjaar met de zonale zege op La Souterraine bij de jaarduiven. Tevens wordt Ivan in dat seizoen provinciaal kampioen grote halve fond.

De tandem Van Den Bossche- Van Den Steen
Een groot aandeel in het succes hebben de vader van Ivan en vriend aan huis, en zelf ook ijzersterk speler, Eddy Van Den Steen. De logische volgende stap is dat beiden in tandemverband gaan spelen. Daardoor worden er ook nieuwe bloedlijnen toegevoegd aan de stam die ervoor zorgen dat het niveau nog verder wordt opgekrikt. Maar er diende een eerste schifting doorgevoerd te worden. De kwekers verhuisden naar Eddy Van Den Steen.De installaties barsten er echter uit hun voegen. Vorig jaar moesten daardoor reeds een twintigtal kweekduiven, met veel bijval, in een Pitts veiling verkocht worden. Ondertussen is de situatie nog moeilijker geworden. Kompaan Eddy verhuist en is als verkoper, voornamelijk in Frankrijk, al van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op de baan. Ivan zelf heeft een job bij de stad en staat mee in voor het onderhoud van het Koning Boudewijn stadion. Tijdsgebrek noopt de tandem alweer tot nieuwe ingrepen. Er wordt alleen nog maar met duivinnen gespeeld. De eerste ronde jongen gaan de deur uit en de twee ronde wordt alleen maar goed opgeleerd in het vooruitzicht van een start als jaarse duif. Afgelopen seizoen werd tien keer de hoofdvogel afgeschoten met de zonale overwinning op Tulle bij de jaarduiven als uitschieter. Nationaal waren er nog kopprijzen op Argenton:8ste/18363, Tulle 4de/7326 en Montlucon 36ste/10753. Dat resulteerde in de 10de asduif in het KBDB asduif kampioenschap op de zware halve fond. Een zus van het duifje vliegt bij Gomez Nelson & Helio loft de 1ste provinciaal Blois. Bij Marleen Bisschop uit Essene wordt een duifje van Ivan 4de provinciale asduif snelheid. Enkele van de topvliegers zijn inmiddels al door Marc De Cock aangekocht. Met de kampioen uit Temse staat ook de ruil van een ronde jongen op stapel. Dat wil toch ook al iets zeggen.

 

“Heel dik tegen mijn goesting!”  
In deze veiling van zomerjongen zitten ook enkele oude duiven in het aanbod. Er moet verder in het bestand gesnoeid worden en nu moeten er al duiven van de hand gedaan worden waarvan Ivan zegt: “Heel dik tegen mijn goesting!”. Zo ondermeer: een zoon, dochter en kleinzoon van ‘Het Bolleke’ uit de superlijn van Eddy en Maarten Leutenez. Het bolleken vloog 1ste interpro. Tours van 2257 duiven. Nog eens 8ste/2045 op Tours.Roye 1ste /664 en Ablis 4de /265. Gekoppeld aan Mauro, vader van Bolleke nationaal ( 3de beste jonge duif op de nationale vluchten in 2010. Verder ook nog een volle zus van Sagan (4de nat asduif hafo 2013). En een dochter uit de kruising van Goudhaantje met Bolleke Blois. Goudhaantje was een topvlieger! Brive 13/11128, Argenton 72/19816, en tweemaal op Chastre: 102/22718 en 110/20517. In deze veiling van zomerjongen zitten kleinkinderen van het basiskoppel van het hok. Ook een belangrijke bloedstroom is die van de koppelingen van Marcel Aelbrecht met Gaby Vandenabeele. Verder nog afstammelingen van De Jan (1ste /2903 zon. Argenton en 3/1993 La Souterraine). De lijn van Ballon die in 2015 14de en in 2016 11de nat asduif kleine hafo werd en 9 keer won en 19 keren in de top 3 werd afgevlagd. Een zoon van Erika, topkweker bij Erik Limbourg. Een halfbroer van de 2de /4930 op Bourges. En afstammelingen van de beste kweker op het hok Pokkeman met Twenty. 

 

Beroepsbezigheden nopen de tandem Van Den Bossche-Van Den Steen om hun bestand nog verder in te krimpen.

De veiling eindigt op woensdag 16/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 13/11/2016 van 10-13 uur

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven