Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De Vanrobaeys-Duivenkrant-La Vie Colombophile kampioenschappen 2016

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Het seizoen 2016 zit er alweer op. Nog enkele najaarsvluchten niet te na gesproken. Een jaar met flink wat hindernissen omdat het weer vaak dwars ging liggen met soms heel veel nattigheid. Maar ook nu zullen er weer winnaars en minder gelukkigen zijn. Tijd dus om de rekeningen te maken en je deelnemingsformulieren voor onze Vanrobaeys-Duivenkrant-LVC kampioenschappen in te vullen. Formulieren die reeds eerder in de Duivenkrant verschenen zijn of die u ook hier op onze website kunt downloaden onder de link naar de Duivenkrant kampioenschappen. Daar kunt u ook de volledige reglementeringen in verband met deze kampioenschappen terug vinden. Uw inzending moet ons uiterlijk bereiken op 31 oktober 2016 op het nieuwe adres: Jos Van Durme - Rijksweg 446 bus 1 - 3630 Maasmechelen. Vanaf dit jaar zullen we op deze website ook wekelijks een lijst publiceren met de tot dusver ontvangen inzendingen. Vergeet zeker ook niet uw telefoonnummer of een e-mail adres te vermelden. Dit voor de controle.

 

Hier volgen kort samengevat de voorwaarden voor de verschillende categorieën.

 

Het kampioenschap snelheid voor oude en/of jaarse duiven

Hier vragen we de 10 beste resultaten van je eerst getekende oude en/of jaarse duif. Dit in de periode van 12 maart 2016 t/m 11 september 2016. Eén uitslag per weekend. Alle vluchten tot 270 km komen in aanmerking. Echter geen midweek- of kermisvluchten. Wedstrijden die wegens weersomstandigheden met één dag worden uitgesteld komen wel in aanmerking. Afstanden tussen 240 en 270 km kunnen door de liefhebber slechts in één categorie gebruikt worden! Ofwel voor de snelheid of voor hafo. Het coëfficiënt bepaalt het aantal gescoorde punten. Bij gelijkheid van punten wint het laagste totaalcoëfficiënt.

 

Het crackduif kampioenschap snelheid jaarse of oude duif

We zoeken de beste oude of jaarse duif met maximum 16 prijzen per viertal. Alle vluchten tot 270km komen in aanmerking. Echter geen midweek- of kermisvluchten! Dit in de periode van 12/03/2016 tot en met 11/09/2016. Bij eventuele ex-aequo’s wint het laagste totaal coëfficiënt.

 

Het kampioenschap halve fond oude en jaarse

We vragen de acht beste resultaten van uw eerst getekende oude en/of jaarse duif. Dit in de periode van 30 April 2016 t/m 24 juli 2016. Eén uitslag per weekend. Alle vluchten vanaf 240 km t/m Limoges (de afstand) komen in aanmerking. Dus ook de nationale halve fond vluchten. In het geval dat er een weekendvlucht wordt uitgesteld tot maandag zal dit resultaat ook mogen gebruikt worden. Afstanden tussen 240 en 270 km kunnen door een liefhebber slechts in één categorie gebruikt worden! Ofwel voor de snelheid of halve fond. Het coëfficiënt bepaalt het aantal behaalde punten. Winnaar wordt de liefhebber met het hoogste aantal punten. Bij eventuele ex-aequo’s wint het laagste totaal coëfficiënt.

 

Het crackduif kampioenschap halve fond oude of jaarduif

We zoeken de beste oude of jaarse duif met de 8 prijzen per viertal. Dit in de periode van 30/04/2016 tot en met 24/07/2016. Alle vluchten vanaf 240 km t/m Limoges (de afstand) komen in aanmerking. Dus ook de nationale halve fond vluchten. Echter geen midweek- of kermisvluchten! In het geval dat er een weekendvlucht wordt uitgesteld zal dit resultaat ook mogen gebruikt worden.

 

Het kampioenschap voor jonge duiven

De vijf beste uitslagen van uw eerst getekende uit de periode van 14 Mei 2016 tot en met 21 Augustus 2016. Alle vluchten komen in aanmerking. Echter geen midweek- of kermisvluchten. Het coëfficiënt bepaalt het aantal behaalde punten. Winnaar wordt de liefhebber met het hoogste puntenaantal. Bij gelijkheid van punten zal het totale coëfficiënt doorslaggevend zijn.  

 

Het crackduif kampioenschap voor jonge duiven

We zoeken de beste jonge duif met de 7 prijzen per viertal. Alle vluchten komen in aanmerking. Echter geen midweek- of kermisvluchten! In het geval dat er een weekendvlucht wordt uitgesteld tot maandag zal dit resultaat ook mogen gebruikt worden. Dit in de periode van 14/05/2016 tot en met 21/08/2016.

 

Er nog aan herinneren dat alle liefhebbers aan deze kampioenschappen mogen deelnemen. Aan iedereen veel succes toegewenst. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven