Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De Witpen Lummen viert kampioenen

Geplaatst op 06/12/2016, Auteur:


Op zaterdag 3 december werden de kampioenen van de Witpen Lummen gevierd;
Om 17 u zat de zaal vol met 110 liefhebbers en hun partners die vooraf moesten inschrijven voor de ruime buffetten die werden geserveerd. Na de eerste drink en de informatie die momenteel voorhanden is betreffende het programma 2017 en enkele lokale afspraken werd aangeschoven voor een ruim koud buffet, gedurende een uur kon iedereen genieten van dit ‘voorgerecht’.
Terwijl de tafels werden afgeruimd en de werkersploeg zich klaarmaakte om het uitgebreid warm buffet op te stellen werden de nationale winnaars 2016 met name Rudi en Jos Quintens (Libourne) , Vanoppen-Luyten (Bourges2) en Ivan Stockmans (Argenton) samen met nationaal kampioen Schroyen-Henderix gehuldigd en ontvingen een geschenk. Daarna volgende de 7 provinciale winnaars 2016 samen met de provinciale kampioenen in de gesubsidieerde kampioenschappen nl. Stefan Mantels (kleine hafo ouden en asduif), Schroyen-Henderix(kleine hafo jonge duiven) en Wout Morren (jeugd). Ook de kampioenen West Limburg konden op een ruim applaus rekenen met nam Antoon Neven (kampioen oude duiven West) en Schroyen-Henderix (kampioen jonge duiven West).
In plaats van te werken met prijzen die toch maar worden weggezet koos het bestuur om de winnaars van de midweekvluchten te voorzien van een aankoop in de Horta winkel hier waren de winnaars Tonny Vanmechelen, Schroyen-Henderix en ging de asduifwedstrijd naar Cams René(oude) en Coenen Wilfried (jonge).
De Lummense verenigingen kunnen geschenkbons kopen voor speciale gelegenheden en hiervan het bestuur van Lummen gebruik gemaakt om de winnaars van de moederdagvlucht van de 2de zondag van mei bons te bezorgen die kunnen opgekocht worden in Lummense handelszaken, de grote winnaar was in 2016 Wout Morren voor Tony Martens en Schroyen-Henderix. Natuurlijk kunnen de kermiskampioenen 2016 niet ontbreken en zij kregen hun naturaprijs bij de oude duiven Antoon Neven en bij de jonge duiven De l’Arbre Rita.
Stilaan kregen we terug honger na de huldigingen en werd op bestelling een warme schotel vlees of vis samengesteld samen met warme groenten en sausen met een ruime keuze uit 6 vleessoorten en 2 vissoorten en 10 verschillende groenten. Gedurende ruim een uur kon iedereen vlotjes zijn bord één of meerdere malen vullen in de buffetruimte waar continu ter plaatse werd gebakken.
Na het warme buffet werden vooreerst de zakken duivenvoeder verdeeld die werden gewonnen door de winnaars van de provinciale autovlucht en de vlucht in het kader van Kom op tegen kanker en vervolgd met de prachtige naturaprijzen per pakket gaande van 50 € tot 10 € met producten van Jans-Beyers uit Wellen. Ook de 2000 € die in de wedstrijden van de merkenploegen werd verdeeld onder de deelnemers aan deze 10 wedstrijden op basis van de behaalde klassering en het aantal keren dat was deelgenomen aan de wedstrijden tijdens het seizoen.
De voorzitter dankte nog eens uitdrukkelijk de trouwe werkersploeg die het ganse seizoen klaar staat om te helpen en de vlotheid waarmee dat allemaal is verlopen. In 2016 werden immers voor de wedstrijdvluchten in de Witpen Lummen 8784 oude duiven, 4022 jaarduiven en 9904 jonge duiven ingemand samen met de 4917 leerduiven die meegingen op de wedstrijdvluchten. Ook het succes van de leervluchten uit Mettet blijft groeien met liefst 10858 duiven en de duiven ingemand op de provinciale vluchten staat de teller op 40002 duiven. De laders van de manden hebben aan de Schulense Baan in Lummen 1509 alu-manden ingeladen van eind maart tot eind september. Deze werkersploeg kreeg een gele roos aangeboden en speciale aandacht was er voor de schatbewaarder Henri Lamotte en zijn eega die naast de rol van schatbewaarder de ganse coördinatie doen van de eetdag, zij kregen meer dan verdiend een geschenk aangeboden in de hoop dat ze dit nog vele jaren kunnen blijven doen.
Kampioenen
Terwijl het dessertenbuffet werd klaargezet werden de ware kampioenen gevierd en onder luid en verdiend applaus mochten zij hun aandenken komen afhalen. Algemeen kampioen 2016 werd Antoon Neven die in de 6 reeksen een ongelooflijk hoge klassering mocht neerzetten (hij is niet voor niets ook provinciaal en nationaal bij de besten) als kampioen bij de oude snelheid, op de 2de plaats bij de jaarse, jonge snelheid en jaarse halve fond en jonge halve fond en de 3de bij de oude halve fond. Op de 2de plaats algemeen vinden met een miniem verschil de tandem Schroyen-Henderix die in 3 reeksen kampioen werd: jaarse hafo, jongen snelheid en jongen hafo ook zij staan in zowel nationale als provinciale kampioenschappen op het hoogste schavotje. Het podium werd volgemaakt door Willy Steenaerts die er weer een prachtig seizoen opzitten heeft met tal van eerste prijzen lokaal en in West terwijl het kampioenschap meeste prijzen met ruime voorsprong werd gewonnen door Ivan Stockmans met 969 prijzen. In bijlage kan iedereen alle kampioenen eens rustig nalezen wetende dat onze maatschappij 67 leden telt die er alles aan doen om sprekende resultaten te behalen, tal van hen zullen ook de gemeentelijke sportraad nog worden gevierd in januari 2017. Ook in bijlage alle klasseringen van onze leden in de diverse kampioenschappen, proficiat aan alle geklasseerden.
Na het dessertenbuffet werd nog een ruim uur nagekaart en werden er tal van vriendenbanden en uitwisselingen afgesproken zodat de opruimploeg tegen 00.30u tevreden de zaal kon sluiten.
Deze viering was een viering voor de leden van de club zonder een bonverkoop maar een echte feestavond, De bonverkoop zal uitsluitend via Pitts verlopen van 31 januari tot en met 9 februari 2017.

Klik hier voor de kampioenschappen De Witpen Lummen
Klik hier voor de klasseringen van de Witpen-leden provinciaal en nationaal

Een fotoverslag

  

 

 

 

 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven