Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

‘Den Turbo’ van Marcel Gielen klopt ‘De Tik’ van Georges Vandenrijn

Geplaatst op 02/03/2017, Auteur: info@pitts.be


Onze reportage onder de titel ‘Wie heeft de oudste duif?’ heeft flink wat reacties opgeleverd. Veel liefhebbers reageren opgelucht omdat het artikel een positieve benadering van de liefhebberij inhoudt. Georges Vandenrijn uit Heers had trots laten weten dat zijn ‘Tik’ (5012695-97) 20 jaar is geworden. “Deze Tik is de beste duif die ik ooit heb gehad. Bijna alle duiven die ik heb, stammen van haar af. Ze maakte in totaal 106 prijzen per drietal, met dubbelingen zelfs 179,” zo bejubelde Georges zijn geschelpte witpen.

afbeelding1.jpg | Pitts
nieuw-voor-pitts.jpg | Pitts
goed-voor-pitts.jpg | Pitts

Marcel Gielen (79) uit Herk-de-Stad was de eerste liefhebber die positief reageerde. “’Den Turbo’ hier is dit jaar 21 geworden: hij is geboren in 1996, vloog drie keer Barcelona. Twee zonen van hem vlogen 5 keer Barcelona, andere nakomelingen 4 keer. Samen met twee kleinzonen verblijft hij hier nu in het ‘rusthuis’. Tot 2011 heeft hij nog bevrucht, nu laat ik hem tot zijn dood van zijn oude dag genieten,” zegt Marcel, die veel bewondering voor zijn oude duif heeft. “De steenmarter heeft hij ooit 12 van mijn beste 13 duiven kapot gebeten, alleen de Turbo was blijven zitten, maar het heeft een hele tijd geduurd eer we hem terug op zijn plooi kregen.” Marcel koestert zijn oude Turbo: “Het is de beste duif die ik ooit heb gehad en de stamvader van mijn fondhokken. Ras Kuypers-Van Bruaene. Marcel Gielen is een tevreden liefhebber. Zij mooiste uitslag in 2016: 6 jaarduiven mee op Narbonne, 5 nationaal in de prijzen: 14-47-115-147-568, alle vijf kleinzonen van de gevierde Turbo.

Ladderke
Nog een mooie reactie ontvingen van Suzy Schollier (Decoster-Schollier) uit het West-Vlaamse Torhout. Ze had vroeger “Suzy’s Hoekje” in Duivenkrant, en schrijft nu ‘Hoekje van de vrouw’ in Duifke Lacht. Een toffe duivenmadam, met een groot hart voor duiven. Ze laat weten: “Ik heb hier ook twee oude knarren zitten, van 1999 en 2000, dus ‘maar’ 18 en 17 jaar. De Oude Zwarten, stamvader van een hele rits nakomelingen en De Perigieux, die de eerste provinciale prijs won op die vlucht. Ze zijn gehuisvest in een tuinhuisje, speciaal voor hen omgebouwd. Ze hebben weer "goed" de winter doorstaan.”

afbeelding2.jpg | Pitts

“Deze oude knarren hebben wel een "ladderke" nodig om buiten te geraken. Ze beginnen blind te worden en er staan overal kleine drink-eetpotjes waar ze tegenaan trippelen en dan... eten en drinken. Maar ze genieten nog van in de zon zitten... en wij genieten van hen!”


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven