Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Denderbond Ninove en Olijftak Maaseik: Verbroederingscompetitie 2016

Geplaatst op 14/02/2017, Auteur: Persbericht / DD


Denderbond Ninove en Olijftak Maaseik: Verbroederingscompetitie 2016

De 2de editie van de verbroederingscompetitie, die zijn oorsprong vond in de vriendschapsbanden tussen de 2 maatschappijen van Denderbond Ninove en Olijftak Maaseik, werd voor het seizoen 2016 uitgebreid met 2 maatschappijen uit het westen van ons land, Fondclub Steenbrugge en Union Gistel. Aldus werd het grondgebied waarop deze competitie gestreden werd uitgebreid al over de ganse breedte van Vlaanderen.

Zoals u in bijgevoegd competitiereglement kunt lezen, heeft deze vriendschappelijke competitie vooral als doel de sociale contacten tussen liefhebbers van andere maatschappijen te bevorderen en onze beleidsverantwoordelijken wakker te schudden en hen er op te wijzen dat er mogelijkheden zijn om onze geliefde sport op een attractievere en modernere wijze aan te pakken en voor te stellen in de landelijke pers. (bv. door een nationaal klassement te publiceren in de dagelijkse kranten).

Dat er competitief kan gestreden worden al over ons ganse land volgens dit reglement bewijst de bijgevoegde eindstand, waar weliswaar het gehele podium bezet is met liefhebbers van Fondclub Steenbrugge en de glansrijke winnaar, Mortier Hendrik, er met kop en schouder boven uitsteekt met 4 punten verschil op de eerste achtervolgers, Latruwe Gerard en Norman Nicolas & Filip, maar waar men ook kan vaststellen dat er van plaats 2 tot en met plaats 10 slechts 4 punten verschil zitten en dat er zich van elke vereniging minstens 2 liefhebbers plaatsen in de top-10 van het eindklassement.

Omdat er tot nu toe nog steeds geen interesse is van de KBDB en om dit initiatief meer nationale uitstraling te geven hebben we aan de organisatoren van de grootste duivenmanifestatie van Belgie, Fugare, gevraagd of ze bereid waren om de prijsuitreiking van onze Verbroederingscompetitie 2016 te laten plaatsvinden tijdens hun evenement. Deze toelating hebben we bekomen, waarvoor onze dank, en de prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 25/2/17 tussen 13:30 en 14:00 op het hoofdpodium van Fugare.

Fondclub Steenbrugge met 242 punten is de grote triomfator van de Verbroederingscompetitie 2016 en kan een gans jaar pronken met de Wisselbeker Toulet-Van Bael in hun lokaal , ze staken er dit seizoen met kop en schouders bovenuit en leveren het ganse podium voor de individuele competitie af met Mortier Hendrik (24p)als grote triomfator, gevolgd door Latruwe Gerard (20p) en Norman Nicolas & Filip (19p).

Union Gistel eindigen met 212 punten op de 2de plaats , waar Pollin Marc & Geert (19p) net naast een podiumplaats grijpen en Peiren Noel (17p) zich als 7de plaatst in het eindklassement.

Denderbond Ninove plaatst zich met 205 punten als 3de, waar 2 liefhebbers er in slagen een top-10 plaats te bemachtigen, de individuele winnaar 2015, Van Herzele Daniel eindigt dit seizoen met 18p op de 5de plaats en Van Geet Frans (16p) rondt zijn schitterend seizoen af met een 10de plaats.

Olijftak Maaseik (180p) eindigt met 180 punten op de 4de plaats en plaatsen eveneens 2 liefhebbers in de top-10 van het eindklassement, De Gelissen Gebroeders en Haelderman Fiel behalen elk 17p en behalen een prachtige 6de en 8ste plaats in deze prachtige verbroederingscompetitie waar topliefhebbers van uiterst oost tot uiterst west, zonder schroom, de degens met elkaar kruisen.

Een korte analyse toont aan dat alle liefhebbers kans hebben punten te scoren voor hun vereniging. In totaal scoren maar liefst 143 verschillende liefhebbers punten. Voor Fondclub Steenbrugge scoren 29 liefhebbers punten voor hun club. Voor Union Gistel scoren maar liefst 44 liefhebbers punten. Voor kon.Denderbond Ninove zorgen 37 verschillende liefhebbers voor de punten en voor Olijftak Maaseik zijn het 33 liefhebbers die punten konden sprokkelen.

Nog een opvallende vaststelling, van elke deelnemende maatschappij plaatsen zich verschillende liefhebbers in de top-10 van het individueel klassement, wat nogmaals aantoont dat over een gans seizoen zowel liefhebbers van oost als west zich competitief met elkaar kunnen meten.

Alvorens deze korte reportage te eindigen wil ik even de sponsors van deze volledig op vriendschap gebaseerde competitie in de schijnwerpers plaatsen en hen nogmaals hartelijk te bedanken voor hun bijdrage tot het slagen van dit initiatief. De Wisselbeker werd geschonken door de firma Toulet-Van Bael. De one-loft races, Golden Race Algarve, Derby Arona Tenerife, World Thailand Pigeons Race, FCI Race Tjechie en Derby Brod Coratie schonken gratis deelnames aan hun evenement.

De firma’s, De Buck-Baele , Teurlings Duivenvoeders en Leyen Dier- en tuinbenodigdheden schonken elk een waardebon ter waarde van 100€.

 •  Winnaar Wisselbeker Toulet-Van Bael : Fondclub Steenbrugge
 • De 1ste prijs, een gratis deelname aan de Golden Race Algarve ter waarde van 500€, wordt gewonnen door Hendrik Mortier.
 • De 2de prijs, een gratis deelname aan Derby Arona Tenerife ter waarde van 220€, wordt gewonnen door Gerard Latruwe.
 • De 3de prijs, een waardebon van 100€ geschonken door de firma De Buck-Baele, wordt gewonnen door Nicolas & Filip Norman.
 • De 4de prijs, een waardebon van 100€ geschonken door de firma Teurlings duivenvoeders, wordt gewonnen door Marc & Geert Pollin.
 •  De 5de prijs, een gratis deelname aan de World Thailand Pigeons Race ter waarde van 100€, wordt gewonnen door Daniel Van Herzeele.
 • De 6de prijs, een waardebon ter waarde van 100€ geschonken door de firma Leyen Dier- en tuinbenodigdheden, wordt gewonnen door Gebroeders De Gelissen.
 • De 7de prijs, een gratis deelname aan de FCI Race Tjechië ter waarde van 55€, wordt gewonnen door Noel Peiren.

Derby Brod Kroatie schenkt 4 gratis deelnames, elk ter waarde van 55€, aan de 1ste liefhebber van elke deelnemende maatschappij, die nog geen prijs won in het generaal eindklassement:

 • voor Fondclub Steenbrugge is dit Bodaert W-M-J-F op plaats 9
 • voor Union Gistel is dit Gaston Dewulf op plaats 16
 • voor Denderbond Ninove is dit Frans Van Geet op plaats 10
 • voor Olijftak Maaseik is dit Fiel Haelderman op plaats 8.

Alle winnaars kunnen hun prijs afhalen tijdens Fugare op zaterdag 25/2/17 om 13:30 tot 14:00.

Een dikke proficiat aan de winnaars en alle deelnemende liefhebbers.

 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven