Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Derby Arona Tenerife

Geplaatst op 06/03/2018, Auteur: Pitts/PB


afbeelding1.jpg | Pitts

Een der meest gekende van deze goed georganiseerde races is de Rolls Royce onder de eenhoksraces, de Derby Arona Tenerife, gehouden op de eilanden van de eeuwige lente, de Canarische Eilanden.

 Ook gelijk een der meest uitdagende races, immers de nog jonge duiven worden verwacht de open oceaan over te steken, iets wat wij hier in West Europa niet kennen. Voor de eilanders aldaar een normale gang van zaken, leven met de niet te ontkomen natuurlijke hindernissen.

Lang niet alle duiven zijn geschikt voor dit metier, toch beginnen we allemaal op hetzelfde punt, met dezelfde omstandigheden en kansen. Na een intensief trainingsprogramma op het hoofdeiland Tenerife, worden de talenten geacht te wennen aan de open zee door trainingen vanaf de veerboot naar Gran Canaria. Tussendoor wordt het zelfvertrouwen opgebouwd door korte groepstrainingen op het hoofdeiland, alles in het teken om toch maar zo goed mogelijk voorbereiden op het grote werk. Laat je niet verassen door de korte afstanden die afgelegd worden, zo is de afstand tussen de beide eilanden slechts 100km.

Alleen de sprong over open zee, de veilige ondergrond verlaten voor het onbekende op weg naar huis, is een factor die niet onderschat mag worden, kaf en koren worden rap van elkaar gescheiden.

Eens de angsten voor het onbekende overwonnen zijn door de jonge gladiatoren, zal het grootste deel de volgende sprong, met twee keer vliegen over 100km open zee, doorstaan. Na twee hotspots vanaf Gran Canaria waarbij steeds de hoofdvogel een autoprijs deze wagen werd reeds gewonnen door het team Schnellin uit Duitland en de  2de auto gaat naar Engeland naar Team Paul Smith syndicaat.

afbeelding2.jpg | Pitts
6.jpg | Pitts

Voor de halve finale vanaf Fuertafentura is de hoofdprijs ook een wagen. Zij die deze strijd doorstaan gaan 23 maart 18 naar de eindrace, een finale vanaf verderop Fuertafentura over bijna 300km tot de thuishokken op Tenerife Zuid. De finales verlopen sinds een aantal jaren zeer vlot, en is het zaak om zo snel mogelijk af te drukken als ware vitessers. 

afbeelding3.jpg | Pitts

Je zou gezien de afstand mogen verwachten dat de sprinters de uitslag zouden gaan uitmaken, echter de realiteit is heel anders, door de natuurlijke hindernissen als grondslag. Vitessers, naast halve fond en zware fond vindt je terug in de finale, er is geen pijl op te trekken, gelukkig maar, zo gemakkelijk zal en gaat het niet worden, open kansen voor iedereen.

Wil je eens meedoen aan deze enorme uitdaging, twijfel niet en meldt je aan voor deze winterbeleving. Coördinator vindt je terug in deze link

afbeelding4.jpg | Pitts

Team bestaat uit 5 duiven waarvan 1 duif geactiveerd en 4 reserve duiven, de reserve duiven kunnen na 5 vluchten geactiveerd worden. Kostprijs per duif 220 €uro en 23 transport/duif

 

Duivensport beleven, pure spanning, alle aankomsten live in beeld, uniek voor het one loft racen. Transparantie in optima forma. Films van iedere race, de voorbereiding, uitgebreide uitslagen, foto’s van alle deelnemende duiven, kijk maar eens of je dat elders vergelijkbaar ook kan vinden? Wil je een ultieme beleving, bezoek dan eens de finale op Tenerife, verwacht een warme ontvangst van de organisatie die zijn gelijke niet kent, beleef de spanning met sportgenoten van over de wereld, een unieke ervaring onder de zon. Einde april beginnen we wederom met het verzamelen voor de volgende editie van dit unieke evenement. En, wanneer mogen we je verwachten met duiven?

afbeelding5.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven