Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Deze avond 14/12 eindigen 2 veilingen

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Ferdy Schuermans: Alle zware fondduiven in de verkoop

Sinds vorig jaar is Ferdy op pensioen en is er meer tijd vrijgekomen voor zijn sport. Daarom is er besloten om zich opnieuw te gaan toeleggen op de nationale halve fondvluchten en komt de volledige zware fond ploeg onder de veilinghamer. Rond de eeuwwisseling werd er resoluut gekozen voor het zware fond spel. De allereerste aankopen gebeurden bij Hugo Celis. Zes jongen waar al dadelijk een uitstekende vererver zou blijken tussen te zitten. Vervolgens werd in 2003 bij Vertelman & zoon (Hoogkarspel) een koppel jongen aangekocht. Ook bij fondlegende Fons Van Ophuizen (Landgraaf) werd aangeklopt. Nog meer versterking van Nederlandse liefhebbers kwam er ondermeer van: de gebroeders Hagens (Achterhuizen), Frans Belleter (Nispen), Gebr. Bras (Dordrecht), Laan (Beverwijk) Vosch-Meijers(Heerlen), wijlen Dirk Van Es (’s Gravendeel), Wijnants en zoon uit Maastricht en Leo Kouters. Ook in België werd op zoek gegaan naar versterking. Bij Deno-Herbots kon een duivin uit de Figaro lijn bemachtigd worden. Op een verkoop kon hij de hand leggen op een duivinnetje uit de lijn van De Kleine Didi van grootmeester Roger Florizoone (Nieuwpoort). Bij gouwgenoot Nouwen-Paesen (Grote-Brogel) werden ook enkele jongen verkregen. De resultaten volgden al vrij snel. In 2007 verhuisden een hele rist titels richting Gorsem: Kampioen  beker van Maastricht  internationaal Belgie 2007, Kampioen  beker van Vlaanderen internationaal Belgie 2007, Internationale winnaar sport 10 Belgie 2007 en Provinciale winnaar Limburg sport 10, 2007. Met ‘Prinses’ had Ferdy zelfs een heuse Barcelona crack onder de pannen. In de loop der jaren is er nog meer versterking op het kweekhok verzameld. Marcel Monette, Luc Van Coppenolle, Etienne Devos, Batenburg en zn, Krom-Vreugdenhil, A.P. Overwater, Brockamp, Luc en Dirk Herbots, Seegmüller, Georges en Luc Hayen, en uit de lijn van De Klamper van C de Heijde. Een geweldige verzameling topmelkers. Het is dan ook onbegrijpelijk dat het tot vorig jaar heeft geduurd er eindelijk een meer dan verdiende eerste provinciale zege werd geboekt op Agen bij de jaarduiven. Een mooie gelegenheid voor de liefhebbers van het zware werk die naar versterking uitkijken.

Henri Van der Ree: Een collectie Heremans duiven

In deze veiling een lot van 100% zuivere Leo Heremans duiven. Het betreft hier eenendertig zomerjongen waarvan de meesten uitgeruid en klaar voor de kweek zijn. De basis lijnen van deze Heremans collectie zijn ‘Den Euro’ BE03-6192564, de ‘Olympiade’ BE01-6455003 en de ‘Jan’ BE02-6113220 met als moeder het ‘Blauw Kampioentje’. Het basis koppel bestaat uit de Superkweker 08/65, kleinzoon van Den Euro en ingeteeld naar het Goudklompje x  10/4822 uit zoon Olypiade 003 x zus Jan.  Hieruit zijn diverse goede kweek en vliegduiven gefokt o.a. de 11/437 die op zijn beurt weer fantastische duiven geeft en dit met verschillende duivinnen. Ook de 11/398 is een geweldige kweker. Hij is o.a. vader van 13/699 die in 2016 nog 15 op 16 vloog, waarvan 2 keer een 1ste en 11 keren bij de eerste 9 in de vereniging te Overpelt. Ook in 2015 vloog deze duivin 10 halve fond prijzen met 2 x een 1ste. In totaal heeft zij in haar carriere al 41 prijzen zonder dubbelingen gevlogen waarvan 6 x 1ste. Dat deze duiven zeer goed vererven staat vast, want ook de 14/329 vloog de  afgelopen twee jaren twintig halve fond prijzen met 2 x een 1ste en 3 x een 2de .Hier krijgt u de kans om uw hok te versterken met afstammelingen van duiven die vaak voor waanzinnige prijzen verkocht werden.  

 

 

De veilingen eindigen op woensdag 14/12/2016 om 20.00 uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 

 

 

  


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven