Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Deze avond 8/02 eindigen 2 veilingen

Geplaatst op 08/02/2017, Auteur: Pitts/PB


Mario De Keyser: Totale verkoping (-4 late) van een uitzonderlijk kweekhok

Mario De Keyser investeerde de voorbije jaren in een resem topduiven met de bedoeling om naar de top van de duivensport te mikken op de zware hafo en de fond.

Het liep echter anders ! Door omstandigheden (procedures burenruzie) kon de voorbije jaren niet meer aan wedstrijden worden deelgenomen (er konden het voorbije jaar zelfs geen jonge duiven meer uitgewend worden)

Mario kweekte dan maar noodgedwongen om andere hokken te versterken en dit met groot succes.  Vele referenties waaronder Jan Ceusters, Berlaar, de nationale kampioen zware fond 2012 ( zijn topkweker, met hieruit o.a. top3 nationaal Narbonne, Marseille enz...).

De duiven van Mario zijn ondertussen vertegenwoordigd, niet alleen in België en Nederland, maar ook in Engeland, Duitsland, Roemenie, Kroatie, Frankrijk,  enz...

Door de escalatie van de ruzie met de buren is de toestand niet langer houdbaar, en  komen nu alle duiven (kostbare kweekduiven en hun afstammelingen) in een totale verkoping  (min 4-tal late jongen 2016).

De aangeboden duiven zijn allen afstammelingen van de basisduiven ;

- Stamvader 2003 (kleinzoon 1e nat. Barcelona en broer van topkweker Jan Ceusters) is late 2004, nog 100% vruchtbaar in 2016),

- Zoon 1° Nationaal Narbonne (laten 2009)(rechtstreeks Batenburg-van de Merwe),

- Zoon Rainbow Warrior Jr. (2011) (Jan Polder)

- Hagensduivin (mooiste en duurste duivin verkoop late jonge 2014 Gebr. Hagens,

- Vale Magic ( topvlieger!!!),

- Witte Libourne (2011) ,

- Mooi Witje (Ludo Claessens),

- Vader Achilles (een zoon van deze duif, Achilles, verdiende meer dan 10.000 euro op oné-loft race derby Arona 2010 en deze is verkocht naar Engeland).

Al deze duiven (topkwekers) worden aangeboden samen met hun afstammelingen.   

Voor de liefhebbers : de aangeboden duiven zijn voor 90 % roodfactorduiven en witte duiven (Ludo Claessensras!!!).

 

Richard van Cittert en Sandra van Dijk uit Schoonebeek (Drenthe, NL)

Toen Richard van Cittert en Sandra van Dijk uit Schoonebeek (Drenthe, NL) besloten  een herstart te maken in de duivensport was hun eerste betrachting om  met de aanschaf van duiven met een Top Afstamming, op zeer korte termijn een sterk kweekhok uit te bouwen.  

Hun interesse ging vooral uit naar duiven met de mooie schimmel-kleur (ook meeuw, ooievaar, ... genoemd) ; en dit met een afstamming waar ouders, grootouders of overgrootouders goed gepresteerd hebben  ; of met duiven, waarvan het bekend is dat deze lijnen zeer  goed vererven.

Zo werden er uit het kweekhok van de friese kampioenen Combinatie Bruning-Lourens uit Faenwalden , een 3-tal zonen uit het topkweker, Chicago’s Gold, evenals een zoon en dochter uit  hun Jessica, en verder nog uit verscheidene van hun toppers, aangeschaft.
Buiten deze prachtige duiven om hebben wij onder andere nog op het hok een Kleinzoon en Kleindochter Mr. Branco. (Er werden reeds 59 eerste prijzen werden gehaald met nakomelingen van deze Mr.Branco).  Ook een inteeltje naar de Silver Princes (2e Beste Olympiade duif Categorie Fond Porto 2005, 5e Asduif Nederland WHZB 2003) zit op de kweek.  Ook met topduiven uit België, nl. van  Roland Janssens (Big Kevin) werden reeds verscheidene eerste prijzen gewonnen.

Verkoop jonge duiven 2017.
De jonge duiven die wij aanbieden zijn jonge, uitsluitend uit de kwekers van  combinatie Van Cittert - Van Dijk. Wij zien dit als een goede versterking voor het kweekhok of om onmiddellijk uit te wennen en te testen op de wedstrijden binnen enkele maanden.  Veel duivenliefhebbers zijn al geslaagd met duiven uit de lijnen die terug komen op dit kweekhok.  Ook de goede nakweek  op vele  hokken is wel bekend.
Een opmerkelijke veiling van een lot mooie jonge duiven via Pitts vanaf  30 januari tot 8 februari 2017.

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven