Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Deze avond eindigt de veiling van Johan Tant

Geplaatst op 10/01/2018, Auteur: pitts/PBDeze avond om 20:00 uur eindigt de veiling van Johan Tant

 

Een liefhebber met ervaring op nationale overwinningen

Johan is een ervaren duivensporter en heeft ook ervaring in nationale zege’s. Als kleinzoon van wijlen Valère Desmet-Matthys uit Nokere startte hij als 18-jarige zelfstandig met duiven. Zijn ouders waren niet thuis in de duivensport, maar voor Johan was de passie hiervoor wel aanwezig.  Hij bouwde in de beginperiode zijn kolonie niet op met het ras van wijlen zijn grootvader, maar startte met een aantal gerichte aankopen uit de regio en met focus op de zware halvefond en fond.

Johan boekte in het verleden reeds zeer mooie resulaten met o.a. 5e nationaal kampioen fond KBDB, provinciale zege op Poitiers, en nationale overwinnigen op La Soutteraine en Souillac. Het was deze nationale zege in 2006 op een fondvlucht en tegen meer dan 6.000 duiven die de kolonie een boost gaf.  De toenmalige winnaar had vooral het bloed van een kruising tussen het basisras in de kolonie Tant van Lefevre-Dhaenens gekoppeld aan de bloedlijnen van de Zwalmse fondtandem Marc en Franky Vandewalle.

Andere rassen die deel uitmaken van de kolonie bij Johan zijn namen als Marc Verschelde, Roger van Colenberghe, Omer Bogaert en nog enkele andere. Uit schrik iemand te vergeten is Johan voorzichtig met deze opsomming.

 

KLIK HIER voor naar de reportage te gaan.

De veiling eindigt op woensdag 10/01/2018 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven