Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Deze avond om 20.00 uur eindigen de veilingen van Wim De Troy, Van Elsacker-Jepsen en Jos De Belder

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Om 20.00 uur eindigen de veilingen van Wim De Troy, Van Elsacker-Jepsen en Jos De Belder. 

 

Wim De Troy
In de Nationale kampioenschappen KBDB met de jonge duiven werd Wim in 2009 derde. In 2013 werd hij tweede. En in het voorbije seizoen 2016 werd de hoofdvogel afgeschoten na een alweer indrukwekkend jaar waarin ondermeer ook nog de nationale overwinning op La Souterraine werd behaald. In het Nationale asduif kampioenschap KBDB grote fond voor jonge duiven wist De Troy dit seizoen maar liefst vijf van zijn kleppers te klasseren!!! In het lot van 39 zomerjongen in deze veiling is uiteraard de invloed van de stamvader ‘Boxer 01’ pertinent aanwezig. Een fenomenale sterke bloedlijn die door zonen op het kweekhok wordt verder gezet. Met name: Kleine zwarte Boxer, Dominator, Junior Boxer, Apollo en The Last Boxer. Ook de belangrijke inbreng op het kweekhok van het hok Engels moet vermeld worden. En zeer zeker ook die van de tandem Van Eynde-Goovaerts met ondermeer de ‘De Kaasboer’ lijn via Gaston Van De Wouwer. Verder in de stambomen topvliegers zoals: Speedy Gonzales,  Vierzonneke(3de prov.asduif) en Hercules (1ste interprov Chalons-Sur-Saone). Nog sterren op het kweekhok zijn Hull X Cleopatra en de superkweker 08/863. Dit is ongetwijfeld één van de kwalitatief meest hoogstaande veilingen van het seizoen. TOPKLASSE!!!

Van Elsacker-Jepsen
De meeste liefhebbers wachten hun hele loopbaan op dat ene superduifje. Bij Van Elsacker–Jepsen kweekt men Olympiade en as-duiven alsof het niets is. In de loop der jaren wist de tandem zich maar liefst 27 keren in de top van de nationale KBDB kampioenschappen te plaatsen. Inclusief de zeer gegeerde nationale titel bij de jaarduiven op de halve fond. Ook werden ze al zes keer  provinciaal kampioen Antwerpen. En verder op het indrukwekkende palmares 44 provinciale en 5 zonale overwinningen! Ook 2016 was weer goed voor 23 overwinningen. Bij Van Elsacker-Jepsen kweekt men allround duiven die op alle afstanden kop vliegen. De vijftien zomerjongen uit deze veiling zijn voornamelijk afkomstig uit toppers van Rudi De Saer,Gaby Vandenabeele, Meulemans, Stoces,Janssen,Schellens, Vandenheede en Astere Vergotte. Daarnaast nog een hele schare aan topvliegers en/of kwekers zoals: Speedy Gonzales (2é nat asduif en 2é olympiade duif Poznan), Miss Marple (1ste op Dourdan, Melun en Noyon). Olympic Wondergirl (5de olympiade duif in Nitra). Wounded Beauty, Zora, Nelson, Renate, Rockefeller, Viper en Roxy. Stuk voor stuk geweldige vliegers. Kortom: een qua aantal kleine groep jonge duifjes, maar wel echte toppertje in spe!

Jos De Belder 
In het voorjaar van 2016 manifesteerde zich de gevreesde duivenlong en mocht Jos zelfs niet meer in de buurt van zijn geliefde duifjes komen. Jos De Belder was nog een ‘ouderwetse’ melker met de kleine korf. Er werden hooguit een 25-tal duiven overwinterd. Er waren nooit meer dan 4 kweekkoppels. Samen met een ronde van de  vliegduiven zorgden zij voor de opvolging. Een 8-tal duivers op traditioneel weduwschap volstaan om jaarlijks bij de kampioenen te zijn. De duivinnetjes vliegen enkel als jonge duif. Om hier een plaatsje op het kweekhok te verwerven moesten er topprestaties worden voorgelegd. Een van de leveranciers van beste duiven was Maurice Heylen uit Wiekevorst. Zo zit de fameuze “witte duivin van 2001”(ras Dirk van Dyck) nog steeds in pedigrees van de recente topvliegers. Ook werden er regelmatig duiven uitgewisseld met dorpsgenoten Jan & Tom Iwens. Een tandem die vorig seizoen de nationale zege op Argenton bij de jonge duiven wegkaapten en bij de stamduiven op hun hok materiaal van Jos hebben zitten. De snelheid van de Heremans-duiven werd binnengehaald via o.a. Louis Thys uit Hulshout. Omdat Jos zo succesvol was met de duiven van Dirk Van Dyck trok hij opnieuw naar Zandhoven en werd weerom een pareltje meegebracht,met in de stamboom al het goede van de Belgische duivensport (Kannibaal, Fenomenale Nulens, Van De Wouwer). Helaas heeft Jos De Belder er dus niet meer de vruchten van kunnen plukken en komen al de duiven in een totale verkoping.  Iets voor de echte vitesse-mannen, maar dankzij hun afstamming, ook uitermate geschikt om snelheid te kweken in een halve fond stam.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven