Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Dirk Vaes (Herderen-Riemst)

Geplaatst op 14/12/2017, Auteur: pitts/PB


Dirk stopt met de duivensport !

Dirk Vaes behoorde het voorbije decennium ontegensprekelijk tot  de kampioenenhokken uit Zuid-Limburg (B).  Bovendien was Dirk (en zijn echtgenote) geen inspanning te veel als bestuurslid van zijn club.   Anno 2017 is de duivensport echter steeds moeilijker te combineren met de drukke job van Dirk Vaes (Shiften tot soms 22 uur bij VCST). Mede door het plotse overlijden van zijn beste vriend en toeverlaat werd inkorven op donderdag of vrijdag haast onmogelijk.  Met het vooruitzicht dat in 2018 ook de snelheid op vrijdag wordt ingekorfd is duivenspel praktisch onmogelijk geworden voor de familie Vaes.

 

Clerinx-duiven (Nieuwerkerken bij St-Truiden).

Dirk Vaes kreeg de microbe van huize uit ; buurman en goede vriend in zijn geboortedorp Nieuwerkerken was nl. Emile Clerinx.  Na de verhuis naar Herderen was het dan ook niet verwonderlijk dat er rijkelijk werd geput aan de bron van de beroemde Clerinx-duiven in Nieuwerkerken !  (nog verscheidene rechtstreekse in de verkoop)

2.jpg | Pitts

De Provinciaal
Reeds in 2010 werd het eerste grote succes binnengehaald : De 5033505/10 behaalde de provinciale overwinning op Sezanne tegen 4545 duiven. Deze schitterende blauwe atleet  verwierf op 3 jaar spel een fenomenaal palmares op snelheid en kleine hafo, met o.a. ook nog 1/515 ; 1/724 ; 2/362, enz.
Ook ontpopte de provinciaal zich na zijn vliegcarrière tot een begenadigd kweker.  Een groot deel van het huidige hokbestand is verwant aan de provinciaal of aan zijn ouders.

 

Spel

Door hun afstamming zijn de Clerinx-duiven bijzonder geschikt voor de hafo en zware hafo.  Door omstandigheden kon dus ongetwijfeld, de voorbije jaren,  niet het maximum uit deze prachtige duiven worden gehaald.  In 2017 werd nog slechts enkele malen gekorfd op de snelheid met de oude en jaarlingen.  De jongen  2017 werden zelfs weggeschonken aan  de vele duivenvrienden van Dirk Vaes.   
Maar ook op de snelheid kan deze duivenstam geweldig presteren ; vinnige, agressieve atleten, met een geweldige doorzettingsvermogen ; kortom :  geboren winnaars !!

3.jpg | Pitts

Totale Verkoop

In Herderen is men al gestart met afbraak van de duivenhokken !  Alle duiven komen dan  ook in een uitzonderlijke totale verkoop via www.pitts.be van 11 december tot 20 december 2017.
De duiven zitten reeds los vanaf mei 2017, zijn volledig uitgeruid en optimaal klaar voor de onmiddellijke kweek !

 

  • Klik hier voor naar de veilingen te gaan.
  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan op zondag 17/12 in: “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • De veiling eindigt op woensdag 20/12/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven