Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Dopingcontroles: bloedafname in lokalen is een fabeltje

Geplaatst op 12/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


In verband met dopingcontroles hanteert de KBDB een stevige communicatiestop. Nationaal secretaris Geert Philips: "We hebben daar een eenvoudige verklaring voor. Er worden door de KBDB geen mededelingen verstrekt over lopende dopingcontroles en dit omwille van een welbepaalde reden: we hoeden ons voor procedurefouten. Het zal u niet onbekend zijn dat we in een rechtstaat leven. De minste procedurefout kan de rechtspraak beïnvoeden of zelfs tenietdoen. Daarom zal ik u ook niet vertellen bij welke liefhebbers er controles aan huis of op het hok zijn gebeurd."
Over het verhaal van de bloedafname in lokalen geeft Geert Philips wel een korte uitleg: "De controles die in de lokalen gebeurd zijn, slaan alleen op mestcontroles. Van bloedafnames is geen sprake. Dat kan trouwens ook niet, want dan zouden die duiven net voor de inkorving moeten vastgepakt worden om een handeling te ondergaan. Dat kan niet. Overigens, ik wil hier wel nog aan toevoegen dat eventuele bloedafnames op de hokken alleen kunnen gebeuren door een dierenarts."

 

dsc00929.jpg | Pitts

Etienne Pauwels is een van de sterkstspelende liefhebbers in Limburg. Vorig weekend speelde hij nog 10 op 11 (per viertal) bij de oude duiven en 8 op 8 bij de jaarse duiven uit Sourdun. Heel wat kampioenschappen staan op zijn naam, zoals o.m. vorig jaar kampioen bij de Limburgse Fondclub 1+2. Bij de inkorving op de eerste Sourdun stonden plots twee controleurs bij hem in het lokaal van De Pijl Kermt. Etienne: "Ik had alleen jonge duiven bij, mijn oude en jaarse had ik thuis gelaten omdat de weersvoorspellingen niet gunstig waren. Mijn 10 jonge duiven werden in aparte korven van de controleurs gezet, met een propere doek op de bodem. Daar werden dan verse meststalen uit genomen."
Waarmee Etienne bevestigt wat KBDB-nationaal liet weten."Geen bloedafname dus, wel controle van mest." 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven