Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Drugsduif neergeschoten met pakketje van 44 pillen, marihuana en USB-stick

Geplaatst op 03/09/2017, Auteur: pitts/PB


De duif werd neergeschoten nadat deze onderweg was naar een gevangenis van de Argentijnse stad Santa Rosa.

Daar wilde hij zijn rugzakje met een inhoud van 44 pillen, marihuana en een usb-stick gaan afleveren. Een manier om drugs onopgemerkt tot bij de gevangenen te brengen.

Maar de politie van Argentinië had  door dat er iets mis was met de duiven. Om deze praktijken te kunnen stoppen hadden ze echter een bewijs nodig. Daarom schoten ze één van de duiven uit de lucht. Op het dier vonden ze een rugzakje met daarin 44 pillen Rivotril, 3,5 gram marihuana en een USB-stick.

Door de inhoud van het rugzakje gingen de agenten op onderzoek uit en deden ze een inval bij drie gedetineerden en zo volgden ze ook de andere vogels naar hun thuisplaats, een plek vlakbij de gevangenis. 15 drugsduiven werden “gearresteerd” en in beslag genomen. Zij zouden dagelijks meer dan 10 keer op en neer vliegen naar de binnenplaats, aldus de politie.

Er zijn al eerder “drugsduiven” opgedoken in Argentinië en ook in andere plaatsen over de hele wereld. Enkele maanden geleden konden ze nog een duif vangen in Koeweit, vlakbij Irak. Deze had een rugzakje bij met  178 pillen ketamine.

 

Klik hier voor het verhaal van de 178 pillen in Koeweit.

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven