Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Dubbel feestweekend ten huize Rudi Hendrikx: dochter Suraya in de paardendressuur en vader Henri met de duiven op Chalon

Geplaatst op 22/05/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


In het Franse Compiègne verzamelde de afgelopen week  de top van de internationale paardendressuur. Suraya Hendrikx, dochter van Rudi Hendrikx, excelleerde er in die discipline bij de juniores. Ze legde beslag op twee eerste en een tweede plaats, een fantastische prestatie van deze Belgische amazone, en dat allemaal onder de ogen van Rudi zelf.

 

img-20170521-wa0001.jpg | Pitts

Suraya Hendrikx (midden) op de hoogste trede bij de internationale dressuurwedstrijd in het Franse Compiegne. Een prestatie van topniveau. 

Vader Henri en moeder Barbara namen zoals al verschillende jaren het geval is, de duiven in Maasmechelen onder hun hoede. Rudi was de voorbije week weliswaar niet lijfelijk aanwezig, maar zijn ouders nemen zij raadgevingen en adviezen altijd trouw ter harte. De duiven presteren er dit jaar van meet af aan geweldig. In Maasmechelen zitten niet de grote aantallen duiven voor het spel: 12 oude duivinnen, 1 oude duiver, 30 jaarse en een 60- tal jongen. 

download-1.jpg | Pitts

Dierenarts Rudi, eigenaar van Pitts, Duivenkrant en LVC: “Alle eer gaat hier aan mijn ouders, het zijn zij die met de duiven spelen, en bovendien op naam van pa Henri.”
Uitgerekend in de periode dat dochter Suraya zo schitterend presteerde, speelt Hendrikx op Chalon 1ste  op 5.700  Centrum & Oost + 1ste provinciaal 1.539 oude duiven, en daarbij nog 10 op 12 provinciaal.
De winnende duivin vloog al een geweldig palmares bij elkaar vorig en dit jaar. Hendrikx kocht in 2015 eieren bij Vanoppen-Luyten in Herk-de-Stad uit de kwekers. De duivin van Chalon is daar eentje van, net zoals de 8 ste nationale asduif 2016.

Klik hier voor de pedigree van de winnende duivin. 

De duivin, die op weduwschap wordt gespeeld, krijgt de naam "het compièntje". Rudi: “Terwijl wij op de internationale dressuurwedstrijd waren,  belde ik naar mijn ouders om het goede nieuws te melden van onze dochter, hun kleindochter. Ik gaf tegelijkertijd het weer op de vluchtlijn door en gekscheerde nog dat ik extra gesupporterd had omdat de duiven bij ons in Compiegne over kwamen.”


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven