Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Duivenkrant deze week: themakrant over voorbereiding nieuwe vluchtseizoen

Geplaatst op 31/03/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Rudi Hendrikx beschrijft in Duivenkrant nummer 7, die deze week verschijnt, ziektekiemen zoals Trichomonas of ’t geel, een besmetting die nefast is voor de conditie. Trichomonas moet je behandelen. Tips Coccidiose is in de huidige duivensport ook nog steeds een veel voorkomend probleem. Wormen zijn de laatste jaren weer terug opnieuw in opgang. Paratyfus is door iedereen bekend nochtans is salmonella vaak een stoorzender in de aanloop van een nieuw duivenseizoen. Luchtwegenproblemen (dikke koppen, niezen, krabben aan de kop, oogontsteking, enz… vormen een belangrijke groep van aandoeningen en uiterst belangrijk in de aanloop van het seizoen. Onze vetcheck luchtwegen onderzoekt Herpesvirussen, Mycoplasmen, Chlamydia, andere bacteriële infecties zoals stafylococcen, coli’s, pasteurella’s, Pelistega etc… en schimmels.
Maar nog belangrijker dan de kennis van die besmettingen zijn de tips die de lezer in deze Duivenkrant terugvindt. Hoe bestrijd je trichomonen, luchtwegeninfecties, wormen, schimmels, coccidiose en noem maar op.
Verder komen onder meer nog aan bod: motivatie, vaccineren, boterzachte pluimen, enz. 
 

nieuwste.jpg | Pitts


Dat de vele bezoekers van Pitts ook veel belang hechten aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, bleek uit de Pitts-Poll. Premium-leden kunnen ovcerigens alle teksten op Pitts zelf lezen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven