Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Duivenliefhebbers steunen een goed doel te Rummen

Geplaatst op 15/02/2018, Auteur: pitts/PB


In het week-end van 24 & 25 februari 2018 wordt er in het kasteel van Hoen te Rummen een grootse benefiet georganiseerd ten voordele van 2 jongens Kyran & Lucas voor wie het leven niet eenvoudig is. Ook de lokale duivenwereld laat zich niet onbetuigd.

We stellen de kinderen even voor.

Kyran Peeters:

kyran-peeters.jpg | Pitts

Ik ben Kyran Peeters, op dit moment ben ik 4 jaar oud. Ik ben woonachtig in Rummen. Begin november hebben ze me verteld dat ik kanker had. Iets waar ik nog nooit van gehoord had. De juiste naam is non hodgkin burkit lymfoom. Een heel mondje vol. Tot 1 december hebben ze mij - in quarantaine gehouden. Geloof me dit was helemaal niet leuk. Ik moest al mijn vriendjes missen, mijn familie heb ik heel weinig gezien. Iets waar ik toch wel behoefte aan had. Tot op heden heb ik al twee chemokuren gehad, waardoor ik heel moe ben. Wanneer de Sint langskomt op 6 december moet ik voor mijn volgende kuur gaan. Ik weet dat ik nog jong ben maar ik wil dit gevecht winnen.

 

Lucas Feyen:

lucas-feyen-met-ouders.jpg | Pitts

Ik ben Lucas Feyen, op dit moment ben ik 5 jaar oud. Ik ben woonachtig in Grazen. Toen ik 6 maanden oud was hebben ze bij mij craniosynostose trigonocephalie vastgesteld. Om dit even in mensentaal uit te leggen: mijn schedelnaden groeien dicht waardoor mijn hoofdje niet kan groeien. Hierdoor hebben mijn hersenen niet genoeg plaats en drukken deze tegen mijn schedel. Daardoor loop ik steeds rond met hevige hoofpijn. Door die druk kan het ook zijn dat ik hersenschade ga oplopen. Ik heb ondertussen al drie schedeloperaties ondergaan, maar deze hebben nog geen oplossing geboden. Er lopen nog steeds onderzoeken mij een oplossing aan te reiken, maar tot op heden vinden ze deze nog niet. Dit is ook omdat dit een heel zeldzame ziekte is. Maar ik wil hier tegen vechten, ik wil terug zonder pijn kunnen leven en naar school kunnen gaan.

 

Wat staat er te gebeuren?

Op zaterdag 24 & zondag 25 februari 2018 slagen onze kameraden de handen in elkaar om een benefiet te organiseren. Dit zal plaatsvinden in het Kasteel van Hoen waar de gastheer Ward Vertommen zijn prachtige locatie ter beschikking heeft gesteld. Op deze twee dagen zal er een lekkere barbecue geserveerd worden, waarnaast er ook kinderanimatie zal plaatsen vinden en zaterdagavond zal er zelfs een dansje kunnen geplaatst worden. Ook hopen de organisatoren dat ze enkele BV’s kunnen warm maken om eens langs te komen.

We hopen dat we u ook mogen verwelkomen, zeggen Chris Jamar en Davy Tournelle. Wil je komen eten dan kan dit aan een democratische prijs van 17 euro voor drie stukken vlees en onze kleine vriendjes kunnen dit alles verorberen aan 8 euro voor 1 stukje vlees.

Zaterdag gaan de deuren open om 17 uur en zondag van 11.30 tot 14.30 uur. Op zondag is er ook een kinderanimatie voorzien. Wie naar het Kasteel van Hoen afzakt kan meedoen aan de tombola van hoofdsponsor Hot Air Ballooning uit Herk-de-Stad en dit voor ballonvlucht voor vier personen.


Verdere info over de benefiet kan je ook op Facebook vinden. Zoek naar het evenement Q.K.L.Q. Culinaire BBQ Benefiet van Lucas en Kyran. Kaarten zijn te bekomen in frituur ’t Ketelke in Rummen en bij de organiserende leden.

Om dit alles te organiseren moet men natuurlijk op zoek naar sponsors. Daar hopen de organisatoren dat ze ook op U kunnen rekenen. En dat jullie de kinderen willen steunen in hun gevecht naar een gezond leven. U kan al sponsor zijn vanaf 25 € en dit tot 1000 €.

Er wordt ook een bonverkoop gehouden op www.pitts.be.

KLIK HIER voor de bonverkoop.

Talrijke lokale kampioenen laten een jonge duif of eitjes veilen voor het goede doel. Mocht u tevens uw steentje willen bijdragen dan kan u terecht bij chrisjamar_574@hotmail.com en davy.tournelle@skynet.be die mee hun schouders zetten onder dit benefietevenement.

afbeelding1.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven