Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Een volle maand na Bourges: nog altijd geen uitslagen van de nationale vluchten

Geplaatst op 26/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Op 16 juni – tien dagen geleden - verspreidde de nationale voorzitter Stefaan Van Bockstaele een persmededeling in verband met de opmaak van de nationale vluchten. “Actueel zijn 99% van de problemen opgelost. De liefhebbers die deelgenomen hebben aan de nationale vluchten zullen de eerstvolgende dagen hun login van de firma WPROL ontvangen om de nodige resultaten te kunnen raadplegen.”
Wat de voorzitter bedoelt met de eerstvolgende dagen, is moeilijk te zeggen, maar wel staat vast dat zijn bewering opnieuw helemaal niet klopt.  De realiteit is immers helemaal anders: de login van WPROL (de partner van de KBDB voor de uitslagen, betaald door de Belgische duivenliefhebbers) is nog steeds niet bij de grote meerderheid van de liefhebbers aangekomen én – wat nog een stuk erger is – de uitslagen kloppen van geen kanten: verkeerde afstanden, verkeerde tijden, foute snelheden, geen ringnummers, liefhebbers die op Bourges nationaal geklasseerd staan maar niet op de provinciale uitslag staan, kortom het WPROL-systeem hangt met haken en ogen aan elkaar. .
Gewoonweg onwaarschijnlijk. En zeggen dat de miserie al aansleept vanaf de eerste nationale vlucht uit Bourges, een maand geleden. Om maar te zwijgen van al die andere nationale vluchten.
Daarbij herhalen wij nog maar eens dat het Dirk Schreel in hoogsteigen persoon was die alle kritiek en twijfels weglachte in zijn goddelijke zekerheid dat er niks kon mislopen. Hij had alles onder controle en de volledige opmaak van de resultaten zou door één man gebeuren op maandag. In de realiteit blijken zijn grote woorden allemaal larie en apekool. Wanneer neemt de voorzitter van het Nationaal Sportcomité hier zijn verantwoordelijkheid? Of beperkt hij zijn ongebreidelde macht tot het afdreigen van de inrichters om hun vluchten af te pakken? Met het mes op de keel.”

Data Technology
Bij softwarehuis Data Technology - met zijn 30 jaar ervaring in de opmaak van resultaten - is de verbittering nog altijd groot. Bij het bedrijf uit Deerlijk, de specialisten bij uitstek, namen ze even de Limoges van 4 juni onder de loep. Waarom Limoges? Omdat dit de enige vlucht waarvan er een soortement van uitslag is opgemaakt. Een uitslag die allesbehalve in orde is.
Marc van Data Technology somt ‘enkele’ fouten op:
“- Afstanden van de liefhebbers zijn niet op de juiste manier afgerond.

- Het juist uur is niet zoals het moet, ze hebben er gewoon een nul bijgezet om de tiende van de seconde te respecteren. (belachelijk)

- Snelheden zijn niet juist berekend (dit door de afstand en juist uur dat niet op de goede manier berekend is)

- Bij sommige lokalen wordt de snelheid uitgerekend op het bestatigingsuur en niet op het juist uur.

- 25 duiven zitten in de miezen tot 250??? Alle andere inzetten kloppen ook zeker niet. Hierdoor wordt veel te veel geld uitbetaald aan de liefhebbers

- Van minstens drie lokalen is geen enkele liefhebber te bespeuren in de uitslag.

- Kolom van de pot is niet vermeld op de uitslag.”

En verder zegt Marc: “Wat is hier nog allemaal mis dat ik niet kan nakijken. Is dit een manier om een nationale uitslag uit te brengen? We hebben enkele dagen geleden nog even een controle gedaan en stellen vast dat de toestand nog verslechterd is.”

 Evaluatie
Stefaan Van Bockstaele kondigt aan dat er op het einde van het sportseizoen een evaluatie zal worden gemaakt en de nodige conclusies zullen getrokken worden.
Tja….
Vijgen na Pasen zullen het zeker worden. Om maar te zwijgen over de redelijke termijn en de klachtenperiode. Daarbij rijst de vraag: bij wie ‘kunnen of mogen’ de liefhebbers hun wettelijke en terechte klachten indienen?


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven