Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Een vrouw aan top van de KBDB.

Geplaatst op 10/01/2018, Auteur: Pitts/PB


Een vrouw aan top van de KBDB.

Het zou een revolutie zijn.

Zoals jullie al eerder konden lezen op pitts wordt er druk gelobbyd binnen de KBDB. Met de terugkomst van Schreel wordt er geen rekening meer gehouden. Correct of niet dat zal de toekomst uitwijzen.

Het is net zoals in de politiek, vooraf akkoorden maken is vaak een gevaarlijk precedent. Maar het klopt wel, Francine Lageot heeft zich kandidaat gesteld als voorzitster van de duivenbond. En zij maakt een goede kans. Er is heel wat over haar kandidaatstelling te zeggen.

Ze kent de sport en hun werking want ze is al jaren actief als mandataris en bekleed ook een functie binnen de FCI. Ze heeft Waalse achtergrond maar is perfect drietalig. In haar beroepsleven was ze directrice en kent dus de klappen van de zweep op basis van leiding nemen en compromissen sluiten.

Ze is welbespraakt en intelligent. Veel positieve troeven voor haar dus. Zou ze Vlaming zijn dan denk ik dat er geen kruid gewassen was tegen haar verkiezing maar het feit dat ze uit het Zuiden van het land komt speelt in haar nadeel.

De vraag is als het Vlaams mannenbastion dit gaan laten gebeuren. Misschien kan Van Boxstaele een goed woordje voor haar doen aan Vlaamse kant want deze twee zijn meer dan goede vrienden geworden de laatste tijd. En waarom niet eigenlijk. Waarom geen vrouw aan de macht.

Vrouwen hebben vaak een heel andere kijken op de sport en op dingen, nemen minder vaak overhaaste beslissingen en duwen hun wil door. Als die jaren hebben mannen het voor het zeggen gehad en eerlijk toegeven , we zijn van de ene catastrofe in de andere gerold. Net op het moment dat we dachten, dit kan niet erger, kregen we weer de deksel op de neus met als resultaat een sport die meer dan in het slop zit.

Als we bekijken durven onze sport te bekijken dan wetende met wat de laatste tijd aan het licht is gekomen dan vrees ik dat we niet ver boven de  10 000 leden meer zitten. Waar we ooit dachten dat het wel zou stagneren rond de 10 000 daar moeten we onze visie toch bijstellen. We gaan er diep onder geraken.

En eigenlijk denk ik dat Nederland ons op het vlak van effectieve leden al voorbij gestoken is. Dus hoogdringend hulp gevraagd en een krachtige leidster, die de teugels in handen neemt en zorgt dat onze sport terug een positieve uitstraling krijgt. Voor mij mag Francine het proberen, waarom niet?

Niet geschoten is altijd mis, nietwaar?

 

Rudi Hendrikx

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven