Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Eindstanden van de Vanrobaeys-Duivenkrant-LVC kampioenschappen

Geplaatst op 11/11/2016, Auteur:


Het is gebeurd!!!

 

Kampioenschappen met de eerste getekende

Het kampioenschap eerst getekende oude/jaarse snelheid
Het onmogelijk geachte is dan toch eens gebeurd! In het kampioenschap snelheid met de eerst getekende oude/jaarse is na jaren verpletterend overwicht van de combinatie Stickers-Donckers iemand erin geslaagd om de keizers van het vitessespel te ontronen. Met 489 punten heeft het duo Uytterhoeven-Michaux (St-Joris-Weert) één schamel puntje meer dan de formatie uit Lille. Met 480 punten is de derde plaats voor Nechelput-Cornet uit Kester. 

Wim Uytterhoeven en Johan Michaux slagen erin om de jarenlange hegemonie van Stickers-Donckers te doorbreken!

Het kampioenschap eerst getekende oude/jaarse op de hafo
Met een in deze categorie slechts heel uitzonderlijk geziene maximum score van 400 punten is de titel voor Gevaert-Lannoo. Met een coëfficiënt van amper 3.923 was er dit seizoen geen kruid gewassen tegen de kampioenen formatie uit Deinze. Een score van 392 punten is vaak meer dan voldoende om de titel in deze categorie te behalen. Uitzonderlijk moeten Bosmans-Leekens zich nu echter tevreden stellen met de dichste ereplaats. De derde podiumplaats gaat met 361 punten naar Rudi Vandeputte (Lemberge)

Gevaert-Lannoo knallen een perfecte maximumscore van 400 punten op de tabellen!

Het kampioenschap eerst getekende voor jonge duiven
In alle categorieën is het duidelijk dat we een zeer moeilijk seizoen achter de rug hebben. Normaal mag je in dit kampioenschap minstens een tiental perfecte puntenscores verwachten. Dit seizoen blijft het echter beperkt tot het trio dat het ereschavot mag bestijgen. Ook hier gaat de derde plaats naar de tandem die ook al op de snelheid een podiumplaats wist te versieren. Met een coëfficient van 2,571 is het derde trapje ook hier voor Nechelput-Cornet. Met 2,211 is de tweede plaats voor Patricia Huyghens (Hoboken). De winnaars met 250 punten en een vlijmscherp coëff van 1,645 zijn Durieu-Delbaere uit Meulebeke

 

Crackduif kampioenschappen

 

Crackduif snelheid oude/jaarse
Plaatsen twee en drie zijn voor Patrick Welkenhuysen uit Koersel.Het volledig podium kleurt Limburgs want de laureaten zijnWilly en Sandra Vrancken uit Kuringen. Hun 14/2041569 heeft met 16 prijzen en 43.455 een ruime voorsprong op de concurrentie.

 

De crackduif snelheid is voor Willy en Sandra Vrancken

Crackduif halve fond
Acht prijzen was dit seizoen blijkbaar een hele opgave. Er waren in elk geval beduidend minder inzendingen dan de voorgaande jaren. Voor de titel werd het een nek-aan-nek race tussen twee toppers. Uiteindelijk mag de 15/4211650 van Rudi Vandeputte met een coêfficiênt van 14,096 zich crakduif hafo van 2016 noemen. De tweede plaats gaat naar een klepper van Marnick De Neve (Aalter). De derde plaats is voor Frans Oudermans uit Westmalle.


Rudi Vandeputte (links) met zijn kompanen Johan De Vroe en Tom Van Gaver

Crackduif jonge duiven

Met een coëfficiënt van 8,474 gaat de derde plaats naar Willy Cokelaere uit Moorslede. De tweede plaats gaat met 6,173 naar Koen Vande Rostyne uit Evergem. Met een relatief ruime voorsprong gaat de crackduif titel bij de jonge duifjes naar de 16/6175887 van het duo Patricia Huyghens en Eric Roef uit Hoboken.


 

De crackduif titel bij de jonge duifjes gaat naar het duo Patricia Huyghens en Eric Roef uit Hoboken.

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven