Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Er zijn drie nieuwe veilingen gestart

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Op 17/10/2016 zijn drie nieuwe veilingen gestart

 

Kristin Rykx
In Donk, een deelgemeente van Herk-De-Stad, zijn Kristin Rykx en Rob Loomans al enkele seizoenen aan een gestage klim richting top van het nationale halve fond gebeuren bezig. De kans is vrij groot dat de nationale zege op Argenton van 2014 niet het laatste exploot van de tandem zal blijven. In 2012 werd er bij Johny en Yves Jonckers aangeklopt. In het najaar kochten Kristen en Rob er de eieren van de weduwnaars die aan de kweekduivinnen waren gekoppeld. Dat bleek een regelrecht schot in de roos te zijn. Ondertussen is het zo dat het duivenbestand momenteel voor zeker 90% uit Jonckers duiven bestaat. Eind 2014 is Maurice, de vader van Rob, overleden. De kwekers waren bij pa ondergebracht. Door diens overlijden ontstaan er ook praktische problemen. Een vriend wordt bereid gevonden om de duiven tijdelijk op te vangen. Maar logistiek valt het op den duur voor Kristin en Rob niet meer te belopen. Noodgedwongen moeten er nu een zestigtal duiven in de verkoop gebracht worden. Het uitsorteren bleek zelfs voor hun mentor Johny Jonckers een moeilijk te klaren klus. Logisch ook als je ziet wat voor een kwaliteit hier uiteindelijk op de verkoopstafel is beland. De basis lijn van Johny Jonckers zelf, aangevuld met toppers uit het hok van Jos en Jules Engles, overgoten met een flinke scheut  Gaby Vandenabeele uit diens wereldberoemde bloedlijnen: Bliksem, Kolonel, Gaby, Jonge Bliksem, Dirk, Wittenbuik, Rudy, Neptunuske en één van de huidige topkweeksters op het hok Jana zorgen voor een explosief mengsel. Absolute topklasse dus!  

Willy Moons
76 is Willy Moons uit Lint ondertussen,. In 2015 werd hij nog algemeen kampioen Noyon in het Pallieterverbond. Kampioen met de oude en algemeen kampioen in de duivenbond van Lint. Plus de asduif bij de jonge duiven. Dat laatste deed Willy afgelopen seizoen nog eens over met de 16/6265014. In deze veiling vier volle broers en zussen van dit kampioentje. Verder honderd procent Jansen-Heremans duifjes uit de lijn van hun Olympiade 003. Eén van de allerbeste kwekers ooit bij Leo Heremans. Ook in deze verkoop zeven duiven van Jo Claeskens uit de lijn van zijn topkweker Rambo. De 17 vroege jongen zijn afstammelingen van een brede waaier van topduiven. De Kanibaal van Dirk Van Dijck. De Leeuw en Extreem van Marcel Wouters. De Flor van Flor Vervoort. Gladiator van L-B-J Geerinckx, Rik Hermans en ook Gaby Vandenabeele is hier andermaal van de partij. 

Luc Christiaens
Luc Christiaens uit Ooigem is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de sterkst spelende liefhebbers op de nationale vluchten. In 2012 goed voor zes provinciale zeges! In 2013 provinciale zege uit Argenton. In 2014 provinciale zege uit Compiegne en in totaal 15 overwinningen. In 2015 2de Nationaal Asduif – Grote halve fond – jaarse. 4de en 14de Nationale Asduiven – Grote halve fond – oude duiven. 5de Nationaal Kampioen KBDB – Grote halve fond – jaarse en 8ste Nationaal Kampioen KBDB – Grote halve fond – oude duiven. Enorm hoge prijspercentages zijn het handelsmerk van Luc Christiaens. In het lot van 15 jonge duiven zien we de sterkhouders van het hok ruim vertegenwoordigt. Vooreerst natuurlijk het super kweekkoppel: Lucas en Conny(Luc Van Hoecke - Oedelem). Van Luc is ook diens Aurelie lijn van de partij. Ook de samenkweek met levende legende Lionel Debusschere (Hulste) lukte wonderwel. En verder nog een hele rij supervliegers zoals: Louis, Magda, De Lompen, Alonso, Charlie, Annabel, Dolf en de Super Tours. Stuk voor stuk ijzersterke kopvliegers.

De veilingen starten vanavond 17/10/2016 om 20.00 uur en eindigen op woensdag 26/10/2016 om 20.00 uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 23 oktober 2016 van 10-13u.

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan 

 

De kwekers waren bij vader Maurice Loomans gehuisvest. Door diens overlijden zijn Kristin Rykx en Rob nu verplicht om afstand te doen van een gedeelte van hun duivenbestand. Het uitsorteren bleek zelfs voor hun mentor Johny Jonckers een onmogelijke opdracht.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven