Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Familie Dijk zet heel Zuid-Holland op zijn kop op de eerste NPO-vlucht uit Bourges

Geplaatst op 01/11/2017, Auteur: pItts/PB


“Familie Dijk zet heel Zuid-Holland op zijn kop op de eerste NPO-vlucht uit Bourges” ; titelt de duivenpers in 2014.  De vader-zoon combinatie Theo en Michael (Mike) Dijk winnen nl.  de 1e, 3e en 7e NPO tegen 16.923 duiven !!!  Zoon Gero wint op eigen hok dan ook nog de 2e NPO. 

Na de vele ereplaatsen op de fond en overnachtfond was dit werkelijk de kers op de taart voor de familie Dijk uit Alblasserdam.
Vader Theo Dijk had reeds 60 jaar de duivensport beoefend, met  succes ; maar er werd steeds  gezocht naar versterking . De oude stam was gebaseerd op duiven van Kees Bosua en Martin van Zon.  In 2012 werden eieren gehaald bij Rinus van Gastel (Roosdaal). Een schot in de roos !!!  De 1e en 3e NPO Bourges 2014 zijn beide uit deze aanwinsten.    Kinderen en kleinkinderen van deze nationale toppers maken ook in 2017 nog het mooie weer in Alblasserdam. De 7e NPO Bourges 2014  is dan weer een rechtstreekse van Stefan Steenbergen, Herk-de-stad (B).

Het is eigen aan kampioenen dat zij niet op de lauweren rusten en steeds op zoek zijn naar versterking.  Zo werden er duiven aangekocht bij Rik & Jan Hermans,  luc Christiaens,  Gebr. Van den Brande (Berlaar-B),  Jelle Rosiers,  Harry Jan Hooymans (Kerkdriel) en rechtstreekse en zuivere uit de beste lijnen van wereldkampioen Jos Thoné uit As (B).
Ook de inbreng van de bloedlijn van “Pelle”, 3e nat. Argenton van zoon Gero Dijk, was zeer succesvol.

Mede doordat er op de beperkte hok-accomodatie bij Theo Dijk weinig plaats is voor vastzitters, werden ook de kostbare aanwinsten onverbiddelijk aan de selectie van de mand onderworpen.

Door het te vroege overlijden op  74-jarige leeftijd  van Theo Dijk in augustus  2017 dient zoon Mike de combinatie te beëindigen en de duiven worden hierdoor  verkocht  via www.pitts.be  van 24 oktober tot 01 november, met kijkdag op zondag 29 oktober te Lummen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven