Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

'Federatio Columbofila Catalana' op bezoek

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


De top van 'Federatio Columbofila Catalana' op bezoek bij fondgrootmeester Guido Van Den Bulcke (Balegem).

Vorige woensdag was er heel 'voornaam' volk op de Broek 71a in de genevergemeente Balegem. Een delegatie van de Catalaanse bond was er om diverse topduiven te keuren en de hokken te bezoeken.

Deze delegatie bestond uit de voorzitter Mr. Josep M. Corona, de secretaris, de voorzitter van de catalaanse sportcommisie, samen met enkele fervente duivenliefhebbers met hun echtgenoten. Deze delegatie werd vakkundig begeleid door Mr. Luc De Geest, secretaris van Cureghem Centre.

Een plejade aan topduiven werd er gekeurd door het selecte Catalaanse
duivenmelkersheir. Iedereen was gecharmeerd door de klasse duiven, natuurlijk het resultaat van tientallen jaren intens kweken en ziften. Vader Gerard zaliger, legde het fundament en selecteerde ijzersterk. Deze manier van werken wordt nauwgezet verdergezet door zoon Guido en bijgestaan door zijn charmante echtgenote Bernadette, zelf een telg uit de bekende Zegelsemse duivenfamilie Caeckebeke (vader Frans won 1 Nationaal Montauban) we hebben geconstateerd deze vlucht is nu afgevoerd door het Belgische sportcomité, alhoewel deze race puur cijfermatig stijgt in het aantal duiven… maar ja onze nationale duiventop luistert niet naar de fondspeler, die met keiharde cijfers zijn bewijzen op tafel legt.

Een doordenkertje… toen de nationale top aan de macht kwam beloofde men 'een open huis, performantie dus doorzichtig als glas' ik d enk dat het nu mat glas is dus ondoorzichtig.

Maar geen gezeur over de eigengereide manier van werken van onze bobo's..
De catalaanse federatie staat paraat voor een perfecte logistieke ondersteuning van Barcelona 2017.

Tijdens het bezoek van de catalaanse top stelden we vast dat ze een hecht, vriendelijk en duivenminded team vormen. Wat kan zo besturen eenvoudiug zijn, we wensen de bond nog vele jaren.

Paul


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven