Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Feest bij De Ware Boerenduivenbond te Bunsbeek

Geplaatst op 06/02/2018, Auteur: pitts/PB


Feest bij De Ware Boerenduivenbond te Bunsbeek

De Ware Boerenduivenbond uit Bunsbeek vierde op 27 januari 2018 haar kampioenen. Na een stijlvol diner op het middaguur mocht iedereen aansluiten vanaf 17.00u. Het uur waarop de laureaten hun jasje en dasje mochten schikken voor de jaarlijkse fotoshoot.

 

Snelheid

Op de kleine snelheid (Momignies) hadden Quinten-Minnart uit Bunsbeek, Paul Lenaerts uit Kapellen en Tim Poleunis uit Bekkevoort de asduiven respectievelijk bij de oude, jaarse en jonge duiven. De meeste prijzen op Momignies werden gespeeld door Alex Kempeneers uit Meensel, Brecht Chantrain uit Kersbeek en Tim Poleunis uit Bekkevoort. Kampioenen 1+2 waren Alex Kempeneers, Paul Lenaerts en Tim Poleunis.

Op de grote snelheid (Laon, Soissons en Nanteuil) was het een one-man show van Brecht Chantrain die ook voor de nationale dagen te Hooglede op het podium mocht. Hij veegde de vloer aan met de jaarse en jonge in alle tussenklassementen: meeste prijzen, klassement 1+2 en de asduiven met coëfficiënten 3,3 (6 prijzen) en 4,5 (8 prijzen). De beste oude duiven zitten bij ‘good old’ Paul Lenaerts die Brecht nadeed. Hij won meeste prijzen, kampioenschap 1+2 en de asduif. Al jaren aan de top op de snelheid in het Hageland.

 

Kleine halve fond

Op de kleine halve fond (Melun, Chevrainvilliers) had Frans Jacquemijn uit Bekkevoort de beste oude en jaarse duiven en de asduif oude duiven. De beste jaarse duif (asduif) zit bij Willy Noppen uit Molenbeek-Wersbeek. Bij de jonge duiven is het Schouters-Lebrun die 1+2 wint met de asduif jonge. De meeste prijzen oude duiven werden gespeeld door Jules Vlayen.

 

Zware halve fond

Op de provinciale vluchten winnen Rene Lefever, Frans Jacquemijn en Eric Eyletten respectievelijk 125, 75 en 50 €.

 

Kampioen Groot- Glabbeek

Andere leuke klassementen zoals het Herfstkampioenschap (winnaar Quinten-Minnart uit Bunsbeek) hadden veel aantrek. Roger Schepmans uit Kapellen wint het criterium 1-2-3.

De beker van kampioen Groot-Glabbeek werd gewonnen door Paul Lenaerts uit Kapellen.

Brecht Chantrain is algemeen kampioen van de maatschappij

20 liefhebbers sprokkelden punten in dit klassement. Brecht Chantrain werd algemeen kampioen en behaalde 418 punten. Paul Lenaerts uit Kapellen en Frans Jacquemijn uit Bekkevoort werden respectievelijk 2de en 3de    . Een prachtig podium. Proficiat!

boerenduivenbond1.jpg | Pitts
boerenduivenbond2.jpg | Pitts
boerenduivenbond3.jpg | Pitts

Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven