Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ferdy Schuermans (Duras): Alle zware fondduiven in de verkoop

Geplaatst op 13/12/2016, Auteur: Superuser


Ferdy Schuermans (Duras): Alle zware fondduiven in de verkoop

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 11 december van 10-13 uur

Sinds vorig jaar is Ferdy op pensioen en is er meer tijd vrijgekomen voor zijn sport. Daarom is er besloten om zich opnieuw te gaan toeleggen op de nationale halve fondvluchten en komt de volledige zware fond ploeg onder de veilinghamer.

Klik hier voor de veiling op Pitts.be van 05/12/2016 - 14/12/2016

Rond de eeuwwisseling werd er resoluut gekozen voor het zware fond spel. De allereerste aankopen gebeurden bij Hugo Celis. Zes jongen waar al dadelijk een goede vererver zou blijken tussen te zitten.

Vervolgens werd in 2003 bij Vertelman & zoon (Hoogkarspel) een koppel jongen aangekocht. Ook bij fondlegende Fons Van Ophuizen (Landgraaf) werd aangeklopt.

Nog meer versterking van Nederlandse liefhebbers kwam er ondermeer van: de gebroeders Hagens (Achterhuizen), Frans Belleter (Nispen), Gebr. Bras (Dordrecht), Laan (Beverwijk) Vosch-Meijers(Heerlen), wijlen Dirk Van Es (’s Gravendeel), Wijnants en zoon uit Maastricht en Leo Kouters.

Ook in België werd op zoek gegaan naar versterking. Bij Deno-Herbots kon een duivin uit de 'Figaro' lijn bemachtigd worden.

Op een verkoop kon hij de hand leggen op een duivinnetje uit de lijn van 'De Kleine Didi' van grootmeester Roger Florizoone (Nieuwpoort).

Bij gouwgenoot Nouwen-Paesen (Grote-Brogel) werden ook enkele jongen verkregen.

De resultaten volgden al vrij snel. In 2007 verhuisden een hele rist titels richting Gorsem: Kampioen beker van Maastricht internationaal Belgie 2007, Kampioen beker van Vlaanderen internationaal Belgie 2007, Internationale winnaar sport 10 Belgie 2007 en Provinciale winnaar Limburg sport 10, 2007. Met ‘Prinses’ had Ferdy zelfs een heuse Barcelona crack onder de pannen.

In de loop der jaren is er nog meer versterking op het kweekhok verzameld. Marcel Monette, Luc Van Coppenolle, Etienne Devos, Batenburg en zn, Krom-Vreugdenhil, A.P. Overwater, Brockamp, Luc en Dirk Herbots, Seegmüller, Georges en Luc Hayen, en uit de lijn van De Klamper van C de Heijde. Een geweldige verzameling topmelkers.

Het is dan ook bijna onbegrijpelijk dat het tot vorig jaar heeft geduurd er eindelijk een meer dan verdiende eerste provinciale zege werd geboekt op Agen bij de jaarduiven. Een mooie kans hier voor de liefhebbers van het zware werk die naar versterking uitkijken.

Klik hier voor reportage 2014 Ferdy Schuermans (Duras-Sint-Truiden): speelt knap op de zware fondvluchten.
Klik hier voor reportage 2012 Ferdy Schuermans (Duras-Sint-Truiden): 'Prinses' een echte Barcelonacrack op het hok
De veiling eindigt op woensdag 14/12/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven