Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Filip Logie (Roeselare)

Geplaatst op 17/05/2019, Auteur: Pitts


Roeselare een stad en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Deze stad telt ruim 61.000 inwoners en ligt centraal in de provincie West-Vlaanderen. Filip Logie een voormalige frituuruitbater, geniet hij nu volop van zijn duiven. Op 24 jarige leeftijd begon de duivensport hem te boeien en ging hij hier zich verder in verdiepen.

In 1986 was de start dan ook niet van zelfsprekend, doordat hij nooit met duiven had kunnen spelen. Gelukkig kreeg hij vooral veel advies, hulp en zelfs duiven van Willy Vanhoutte, waarna de difinitieve start dan ook makkelijker ging.

Willy gaf Filip raad en leerde hem de kneepjes van het vak. De geschonken duiven die Filip kreeg van Willy hadden zich al goed bewezen op het hok van Willy en hierdoor kon Filip dus gebruik van maken voor er jongen uit te trekken en dit was het begin van een seizoen met mooie resultaten. In 2014 had Filip dan ook een ronde jonge duiven gekocht van Willy.

Inkorven gebeurd bij het lokaal Elk het Zijne Dadizele.

img_0045.jpg | Pitts

Duiven

Op het kweekhok zitten een 10 koppels, oude & jaarse zitten samen te vertoeven met z’n 12, ook worden er een 4 rondes jonge duiven gekweekt. Ook kan hij streng zijn als het op kwaliteit aan komt, duiven die niet goed presteren of niet goed in de hand zijn worden dan ook snel van het hok verwijderd. 

img_0048.jpg | Pitts

Voer

Hier krijgen de duiven 2 keer per dag de mengeling van Beyers, eiwitarm Vandenabeele en Koopman all-in one.

Begin van de week licht voer, 3 dagen 50 % eiwitarm Vandenabeele en dat the best for last all-in one van Koopman. Verder krijgen de duiven vitamines en grit.

 

img_0044.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven