Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

FOCUS: PAU

Geplaatst op 01/08/2017, Auteur: info@pitts.be


FOCUS: PAU

 

Limburg

1 R. & J. & W. Deelkens        Overpelt

2 Marcel & Erik Gielkens       Rijkhoven

3 Isidoor Thijs     Linkhout

4 Hubert Vanherck        Hendrieken

5 Marcel & Erik Gielkens       Rijkhoven

 

Het hoogste maximumpercentage prijs met het grootste aantal duiven en zo dus één van de uitblinkers, was Isidoor Thijs (Linkhout), die 3 van zijn 3 duiven in de prijzen per viertal klokte, waarvan twee dan nog per tiental (67%), eveneens het hoogste percentage per tiental.  Ook  Joseph & Rudi Vanhees (Jesseren), Eddy Stulens (Gellik) en André Steegmans (Wimmertingen) lukten 100% prijs en dit met twee duiven in de wedstrijd.

 

Brabant

1 Stijn & Jeroen Rans    Wijgmaal

2 Fabrice Dereux  Perwez

3 Jean & Robert Calonne                 Peruwelz

4 F. & K. Verbist Langdorp

5 Willy Verbruggen       Londerzeel

 

Stijn & Jeroen Rans (Wijgmaal) trokken ook nationaal aan het langste eind, met hun “Zwarte Weduwe”. Verder in de Brabantse Unie speelde Van Eylen-Imbrechts (Boortmeerbeek) 100% prijs met hun enige ingemande duif. De overige mooie prestaties  kwamen voornamelijk uit Waalse hoek met de 4 van 5 (80%) van J. & M. Delstanche (Bierges). De andere Brabantse liefhebbers hielden elkaar voornamelijk in evenwicht.

 

West-Vlaanderen

1 Hendrik Mortier Sint-Kruis

2 Steven Logie     Poperinge

3 Vanwildemeersch – Vyncke  Westkapelle

4 Christof Descheerder   Ruiselede

5 Joël Verschoot   Ingelmunster

 

West-Vlaanderen beefde onder de mortierinslagen van Hendrik Mortier (St-Kruis), die naast de zege ook zijn tweede duif per tiental wist te klokken en daarmee de absolute uitblinker was. 100% prijs met drie duiven mee was weggelegd voor Edward Gaillaert (Roksem) en Henk Hardeman (Westouter), twee andere in het oog springende hokken. Zeven andere hokken scoorden net als Mortier 2 op 2; Dirk Baeyaert (Leffinge) volgde wat dat betreft in het spoor van de “Bombardier van St-Kruis”.

 

Antwerpen

1 Jos Joosen         Brecht

2 Van Ouwerkerk – Dekkers   Brasschaat

3 Bart Van Olmen Broechem

4 Gunther Ceulemans     Emblem

5 Van Ouwerkerk – Dekkers   Brasschaat

 

Bart Van Olmen (Broechem) dat is de verderzetting van het rijk van Jos Van Olmen, “De Adelaar van Broechem” en het moet gezegd; Bart doet dat met verve: 3 van 4 per tiental op Pau, dat maakt 75% prijs per tiental. Daar kan je mee binnenkomen. Freddy Vinck (Emblem) scoort 100% prijs met twee duifjes mee. Paul Kiekens (Koningshooik) en Michiel Vandoninck (Meerhout) lukken eenzelfde percentage met slechts 1 Pau-vlieger.

 

Oost-Vlaanderen

1 Etienne Meirlaen        st-Martens-Latem

2 Paul Ally Aalter

3 Jan Haesaert      Mater

4 D’Huyvetter-D’Hondt Zulte

5 Etienne Meirlaen        st-Martens-Latem

 

Ook de positieve dingen mogen worden gezegd: de voorbije jaren was het onmogelijk om aan volledige provinciale uitslagen te geraken van Oost-Vlaanderen, vanaf dit jaar blijkt dit wel mogelijk. Hopelijk kunnen we de goede weg aanhouden en ook de Oost-Vlamingen geven waar ze recht op hebben. Misschien was de tandem Raemdonck-Ruys (Hamme) wel de grote uitblinker in Oost-Vlaanderen. Zij speelden zomaar eventjes vier van vier per tiental (100%)! Dat deed ook Paul Ally (Aalter) en dit met twee duiven mee. Uiteraard is er ook de onvermijdelijke Etienne Meirlaen (Latem), die zijn Pau-avondje begon met de zege en de vijfde plek provinciaal. Luc Erregat (Etikhove) kegelde zijn enige ingezonde duif op de provinciale uitslag. (bvm)


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven