Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Fondkampioen Filip De Prol (53) uit Oedelem om het leven gekomen

Geplaatst op 18/11/2016, Auteur:


Tragisch arbeidsongeval

Fondspeler en kampioen Filip De Prol (56) uit Oedelem is gisteren in de vroege ochtend tijdens het werk om het leven gekomen. Hij was havenarbeider.
Hij laat een vrouw (Gerda) en een zoon (Cédric) achter.

Klik hier voor het rouwbericht 
Roger Casier vernam van een ooggetuige: "Langs de kade van het dok (dat 16 meter diep is) in Zeebrugge lag er een schip aangemeerd. Normaal ligt zo’n schip TEGEN de kade , maar nu lag dit schip op een redelijke afstand van de kade. De redenen zijn mij niet bekend. 
 
Door de duisternis, de regen en het slecht zicht heeft Filip waarschijnlijk gedacht dat hij tot tegen het schip kon rijden, maar dat was niet het geval. Hij is zodoende tussen de kade en het schip in het water beland. Waarschijnlijk een inschattingsfout dus ...
Het is erg, heel erg, vooral als je op zo’n stomme manier om het leven moet komen."

De Prol  reed met een wagen in het Leopoldkanaal. De hulpdiensten konden hem uit het water halen, maar alle hulp kwam te laat. Hij is al jaren shunter in de haven van Zeebrugge. Dat houdt in dat hij wagens van de ene naar de andere plek rijdt in het havengebied. Maar gistermorgen woensdag ging het daarbij gruwelijk fout. Filip was wagens aan het lossen van een autoschip voor Toyota. De hulpdiensten werden massaal opgetrommeld. De brandweer van Brugge stuurde enkele duikers ter plaatse. Die konden het voertuig niet onmiddellijk lokaliseren. Toen ze de wagen even later vonden, bleek dat alle hulp te laat kwam voor Filip. De man was verdronken.
 
Het parket van Brugge stelde een deskundige aan om na te gaan hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren. Wellicht hebben de gure weersomstandigheden iets met het ongeval, dat rond halfzeven gebeurde, te maken.
 
Duiven waren de grote passie van Filip. Hij hield zich al vele jaren bezig met duivensport. Hij had zopas zijn 53ste verjaardag gevierd tijdens een duivenfeest. 
Klik hier voor het artikel in Het Laatste Nieuws

 

Ook de redacties van Pitts en de Duivenkrant wensen hun deelneming aan de familie en vrienden te betuigen !


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven